• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 21. jūnija noteikumi Nr. 545 "Noteikumi par algas pabalsta, kompensācijas ceļa izdevumiem un ar uzturēšanos ārvalstī saistīto izdevumu apmēru un šo izdevumu segšanas kārtību Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi, kura apsargā Latvijas Republikas diplomātisko vai konsulāro pārstāvniecību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2010., Nr. 100 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212355

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.546

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 25.jūnija noteikumos Nr.340 "Kārtība, kādā Drošības policija veic aizsargājamo amatpersonu aizsardzību (apsardzi)"

Vēl šajā numurā

28.06.2010., Nr. 100

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 545

Pieņemts: 21.06.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.545

Rīgā 2010.gada 21.jūnijā (prot. Nr.32 15.§)

Noteikumi par algas pabalsta, kompensācijas ceļa izdevumiem un ar uzturēšanos ārvalstī saistīto izdevumu apmēru un šo izdevumu segšanas kārtību Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi, kura apsargā Latvijas Republikas diplomātisko vai konsulāro pārstāvniecību

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu
un darbinieku atlīdzības likuma 36.panta desmito daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. algas pabalsta apmēru par dienestu ārvalstī (turpmāk – algas pabalsts) un kompensācijas apmēru ceļa izdevumu segšanai (turpmāk – kompensācija) Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes amatpersonai ar speciālo dienesta pakāpi, kura saskaņā ar institūcijas vadītāja lēmumu ārvalstī apsargā Latvijas Republikas diplomātisko vai konsulāro pārstāvniecību (turpmāk – amatpersona);

1.2. ar veselības apdrošināšanu un apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem saistīto izdevumu (turpmāk – apdrošināšanas izdevumi) apmēru un šo izdevumu segšanas kārtību par laiku, kad amatpersona uzturējusies ārvalstī;

1.3. ar dzīvojamās telpas īri un komunālajiem pakalpojumiem saistīto izdevumu apmēru un šo izdevumu segšanas kārtību.

2. Algas pabalsta apmēru mēnesī amatpersonai nosaka saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu.

3. Algas pabalstu amatpersonai nosaka, sākot ar pirmo kalendāra dienu, kad viņa ieradusies diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā, lai veiktu tās apsardzi, bet ne agrāk kā ar institūcijas rīkojumā par amatpersonas nosūtīšanu uz ārvalsti noteikto datumu.

4. Algas pabalstu izmaksā tikai par laiku, kad amatpersona uzturējusies ārvalstī, bet ne ilgāk kā līdz šo noteikumu 3.punktā minētajā rīkojumā noteiktajam datumam.

5. Institūcija kompensē amatpersonai ceļa izdevumus, kas tai radušies, dodoties uz diplomātisko vai konsulāro pārstāvniecību un atgriežoties no tās.

6. Ceļa izdevumus kompensē saskaņā ar izdevumus apliecinošiem attaisnojuma dokumentiem neatkarīgi no izmantojamā transportlīdzekļa veida, bet nepārsniedzot ekonomiskās klases biļetes cenu.

7. Lai saņemtu kompensāciju, amatpersona iesniedz institūcijas vadītājam vai viņa pilnvarotai amatpersonai šādus dokumentus:

7.1. iesniegumu par ceļa izdevumu kompensēšanu;

7.2. ceļa izdevumus apliecinošus attaisnojuma dokumentus (biļetes).

8. Amatpersona var saņemt ceļa izdevumiem nepieciešamo naudas summu avansā, iesniedzot avansa pieprasījumu institūcijas grāmatvedībā.

9. Institūcija sedz amatpersonas apdrošināšanas izdevumus atbilstoši apdrošināšanas prēmijas faktiskajam apmēram, bet ne vairāk kā 60 latu apmērā četru mēnešu periodā.

10. Institūcija apdrošināšanas prēmijas summu pārskaita apdrošināšanas pakalpojuma sniedzējam.

11. Diplomātiskā vai konsulārā pārstāvniecība amatpersonu nodrošina ar dzīvojamo telpu un sedz ar tās uzturēšanu un komunālajiem pakalpojumiem saistītos izdevumus.

12. Ja diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības rīcībā nav dzīvojamās telpas (brīva dzīvokļa), tā slēdz līgumu par dzīvojamās telpas īri, ievērojot šo noteikumu 2.pielikumā noteikto maksimālo dzīvojamās telpas īres un komunālo pakalpojumu izdevumu apmēru gadā divu amatpersonu izmitināšanai. Izdevumus, kas saistīti ar dzīvojamās telpas īres līguma noslēgšanu, kā arī ar dzīvojamās telpas īri un komunālajiem pakalpojumiem, sedz institūcija saskaņā ar diplomātiskās vai konsulārās pārstāvniecības noslēgto līgumu un izrakstīto rēķinu.

13. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2009.gada 7.jūlija noteikumus Nr.751 "Noteikumi par pabalstu, kompensāciju un izdevumiem par dzīvojamās telpas īri un komunālajiem pakalpojumiem Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi, kuras ārvalstī apsargā Latvijas Republikas vēstniecību vai pārstāvniecību, kā arī kārtību, kādā sedz ar minēto amatpersonu uzturēšanos ārvalstī saistītos izdevumus" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 112.nr.).

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Iekšlietu ministre L.Mūrniece



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 21.jūnija
noteikumiem Nr.545

Amatpersonas algas pabalsta apmērs

Nr.p.k.

Valsts

Algas pabalsta apmērs (latos)

1. Krievijas Federācija (Maskava, Sanktpēterburga)

1096

2. Beļģija

1064

3. Ukraina

912

4. Baltkrievija

760

Iekšlietu ministre L.Mūrniece



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 21.jūnija
noteikumiem Nr.545

Dzīvojamās telpas īres un komunālo pakalpojumu izdevumu maksimālais apmērs gadā

Nr.p.k.

Valsts

Izdevumu apmērs (latos)

1. Krievijas Federācija (Maskava)

15450

2. Krievijas Federācija (Sanktpēterburga)

11880

3. Beļģija

11880

4. Ukraina

8360

5. Baltkrievija (Minska)

5940

Iekšlietu ministre L.Mūrniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!