• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pašvaldību dokumentiem internetā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.2010., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ukrainas vēstnieka atvadu vizīti Saeimā

Vēl šajā numurā

22.06.2010., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pašvaldību dokumentiem internetā

Saeima 17.jūnijā galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā “Par pašvaldībām”, kas paredz publicēt virkni pašvaldību dokumentu internetā.

Pašvaldībām savā mājaslapā internetā turpmāk būs jāpublicē pašvaldības nolikums, domes lēmumi, kā arī informācija par domes kārtējās sēdes norises laiku, vietu un darba kārtību. Tāpat pašvaldībām būs jānodrošina iespēja ikvienam interesentam iepazīties ar domes sēžu protokoliem saskaņā ar normatīvajos aktos noteiktajiem informācijas pieejamības ierobežojumiem.

Internetā būs jāpublicē arī pašvaldības saistošo noteikumu projekti. Katram šādam projektam būs jāpievieno detalizēta informācija par plānoto noteikumu būtību, ietekmi uz pašvaldības budžetu, uzņēmējdarbības vidi un administratīvajām procedūrām. Būs arī jānorāda, ar kurām privātpersonām vai organizācijām ir konsultējusies pašvaldība, gatavojot tiesību akta projektu.

Saistošie noteikumi, tostarp par pašvaldības budžeta apstiprināšanu un budžeta grozījumiem, pēc to stāšanās spēkā tāpat būs jāpublicē pašvaldības mājaslapā internetā.

Mājaslapā pašvaldībām būs jāpublicē arī informatīvs ziņojums, kurā apkopoti publiskajā apspriešanā izteiktie iedzīvotāju viedokļi, un domes lēmums saistībā ar publiskās apspriešanas rezultātiem.

Izmaiņas pašvaldību likumā izstrādātas, lai paplašinātu iedzīvotāju iespējas aktīvāk līdzdarboties un ietekmēt lēmumu pieņemšanu pašvaldībā.

Izmaiņas likumā “Par pašvaldībām” stāsies spēkā 1.oktobrī.

Saeimas preses dienestsa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!