• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2010., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212126

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Vēl šajā numurā

19.06.2010., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Eiropadomes sanāksmē Briselē


17.jūnijā Briselē notika Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (attēlā otrajā rindā piektais no labās). Eiropadomes darba kārtībā bija debates par ES konkurētspēju un ar ilgtermiņa attīstības mērķiem saistītiem jautājumiem, kā arī par aktualitātēm ekonomikas izaugsmes un finanšu stabilitātes stiprināšanā
 Foto: EK audiovizuālā bibliotēka

17.jūnijā Briselē notika Eiropadomes sanāksme, kurā Latviju pārstāvēja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Eiropadomes darba kārtībā bija debates par Eiropas Savienības konkurētspēju un ar ilgtermiņa attīstības mērķiem saistītiem jautājumiem, kā arī par aktualitātēm ekonomikas izaugsmes un finanšu stabilitātes stiprināšanā.

Eiropadomē tika pieņemta jaunā stratēģija izaugsmei un nodarbinātībai “ES 2020” un apstiprināti ES līmeņa mērķi, kas dalībvalstīm kopīgi sasniedzami līdz 2020.gadam. Sanāksmes laikā tika izvērtēts paveiktais attiecībā uz nacionālā līmenī sasniedzamo mērķu noteikšanu, kā arī to šķēršļu identificēšanu, kas kavē izaugsmi un konkurētspēju.

ES dalībvalstu līderi diskutēja par ES ekonomikas politikas koordinācijas stiprināšanu un finanšu pakalpojuma regulēšanu. Latvija atbalsta stingrākus koordinācijas un fiskālās disciplīnas pasākumus ne tikai eirozonas valstīm, lai netiktu veicinātas valstu atšķirības nosacījumu piemērošanā. Tāpat Latvija atbalsta finanšu sektora uzraudzības reformu.

Tika panākta vienošanās par ES dalībvalstu kopējo viedokli G20 samitam Toronto un ANO augsta līmeņa sanāksmei par Tūkstošgades mērķiem, kas notiks septembrī Ņujorkā.

Ministru prezidents bija gandarīts par Eiropadomes lēmumu, ar kuru Igaunija pievienosies eirozonai ar 2011.gada 1.janvāri, un par lēmumu sākt pievienošanās ES sarunas ar Īslandi.

Tika pieņemts lēmums par starpvaldību konferences sasaukšanu īstenotu Lisabonas līgumā noteikto Eiropas Parlamenta deputātu skaita palielināšanu. Saskaņā ar to Latvija papildus iegūs deputāta vietu.

Tāpat Eiropadomes darba kārtībā bija klimata pārmaiņu politika, Pārdomu grupas ziņojums par ES nākotni, Eiropas imigrācijas un patvēruma pakts un ES autonomās sankcijas pret Irānu.  

Eiropadomes ietvaros Ministru prezidents tikās ar Eiropas Parlamenta prezidentu Ježiju Buzeku, kā arī sniedza interviju CNBC televīzijai.

LR Pastāvīgā pārstāvniecība ES

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!