• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Palestīnas ārlietu ministra vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2010., Nr. 98 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212123

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.06.2010., Nr. 98

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Palestīnas ārlietu ministra vizīti Latvijā


Vakar, 18.jūnijā, darba vizītē Latvijā ieradās Palestīnas nacionālās pašpārvaldes ārlietu ministrs Riads Almalki (attēlā pa kreisi). Tiekoties ar Latvijas ārlietu ministru Aivi Roni, tika pārrunātas Palestīnas nacionālās pašpārvaldes un Eiropas Savienības attiecības, kā arī aktuālā situācija Tuvo Austrumu reģionā. Tikšanās laikā ārlietu ministri parakstīja protokolu par politisko konsultāciju mehānisma iedibināšanu starp Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Palestīnas nacionālās pašpārvaldes Ārlietu ministriju, tādējādi veicinot savstarpējo viedokļu apmaiņu starp ministriju ekspertiem par divpusējiem, reģionāliem un starptautiskās politikas jautājumiem
Foto: Ārlietu ministrija

Tiekoties ar Valsts prezidentu

18.jūnijā Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Palestīnas nacionālās pašpārvaldes (PNP) ārlietu ministru Riadu Almalki, kas ir pirmā tik augsta līmeņa Palestīnas nacionālās pašpārvaldes amatpersonas vizīte Latvijā.

Valsts prezidents atzinīgi novērtēja tik augsta PNP pārstāvja vizīti Latvijā un atzīmēja Latvijas centienus aktīvāk strādāt attiecību stiprināšanā.

Ministrs uzsvēra, ka Baltijas valstīm ir veiksmes stāsti, kas varētu interesēt daudzas arābu valstis. Ciešāku kontaktu veidošana starp Latviju un PNP veicinātu investīcijas un sadarbību izglītības, veselības un citās nozarēs. Almalki kungs pateicās Latvijai par rehabilitācijas programmu Gazas bērniem un palestīniešu apmācību ūdens apgādes sistēmas organizēšanā.

Abas amatpersonas izrādīja interesi par divpusējo attiecību intensificēšanu un aktīvāku sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros.

Sarunas gaitā tika pārrunāta Eiropas Savienības atbalsta programma Palestīnas nacionālai pašpārvaldei, kā arī miera procesa Tuvajos Austrumos aktualitātes.

Valsts prezidenta preses dienests

Apmeklējot Saeimu

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš 18.jūnijā, tiekoties ar Palestīnas nacionālās pašpārvaldes ārlietu ministru Riadu Almalki, pārrunāja Tuvo Austrumu miera procesa gaitu.

“Latvija vienmēr atbalstījusi divu valstu pieeju Tuvo Austrumu konflikta risināšanā. Mēs pilnībā atbalstām palestīniešu valstiskuma centienus, bet vienlaikus arī atzīstam Izraēlas tiesības uz savas teritorijas un pilsoņu aizsardzību,” teica A.Bērziņš.

Palestīnas nacionālās pašpārvaldes ārlietu ministrs augstu novērtēja Latvijas atbalstu Palestīnas valstiskumam. “Mūsuprāt, nav nekādu pretrunu Latvijas vēlmē veidot vienlīdz draudzīgas un ciešas attiecības gan ar Palestīnu, gan Izraēlu,” atzina ministrs.

R.Almalki pauda cerības par drīzu progresu Tuvo Austrumu miera procesā. Pēc iespējas ātrāk jāizbeidz Gazas sektora blokāde, lai atvieglotu tajā mītošā pusotra miljona cilvēku ciešanas, vienlaikus respektējot arī Izraēlas bažas par drošību, uzsvēra ministrs. Puses arī bija vienisprātis, ka jāstiprina Eiropas Savienības un ASV vidutāja loma miera sarunās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!