• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izstādi "Latvija pirms 70 gadiem" un mākslas filmas "Baiga vasara" seansu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2010., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/212002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

17.06.2010., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izstādi “Latvija pirms 70 gadiem” un mākslas filmas “Baiga vasara” seansu

Pie Latvijas Okupācijas muzeja tiek iekārtota izstāde “Latvija pirms 70 gadiem”. Tā latviešu, krievu un angļu valodā vēsta par Latvijas Republikas okupāciju 1940.gadā.

Izstādē ietvertās fotogrāfijas, dokumenti un kartes liecina par Latvijas okupāciju un aneksiju PSRS sastāvā. Igauņu vēsturnieku sagatavotā karte par 1940.gada jūnijā veikto Baltijas valstu militāro aplenkumu ļauj skatītājam pašam secināt, vai pastāvēja iespēja militāri pretoties okupācijai. Rīkotāji rosina skatītājus pārdomāt par atbildību, kāda jāuzņemas valstsvīriem, kas valstij kritiskā brīdī akli pakļaujas okupācijas varai. Izstāde sniedz arī pozitīvu vēsti – Latvijas Republika ar sava diplomātiskā dienesta palīdzību Latvijas neatkarību juridiski saglabāja visus okupācijas gadus.

Šodien, 17.jūnijā, darbdienas beigās notiks izstādes oficiālā atklāšana un pēc tās tiks demonstrēta mākslas filma “Baiga vasara”. Paredzēta arī tikšanās un diskusija ar filmas režisoru Aigaru Graubu. Filmas sižets sasaucas ar izstādes tēmu un vēsta par jauniešu – vācbaltietes un latvieša – mīlestību 1940.gada traģisko notikumu laikā.

Jānis Erno, Latvijas Okupācijas muzeja sabiedrisko lietu vadītājs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!