• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 17.06.2010., Nr. 96 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211998

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības veicināšanu

Vēl šajā numurā

17.06.2010., Nr. 96

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Amerikas Savienotajās Valstīs

No 12. līdz 16.jūnijam Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atradās Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV), kur tikās ar augsta līmeņa ASV politiskā un finanšu sektora amatpersonām un tautiešiem, kas dzīvo ASV. 15.jūnijā Valdim Dombrovskim bija abpusēji ieinteresētas sarunas ar ASV finanšu sekretāru Timotiju Gaitneru (attēlā pa kreisi), ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni (vidējā attēlā), ASV prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Džeimsu Džounsu (attēlā pa labi)
Foto: Latvijas vēstniecība ASV

15.jūnijā Vašingtonā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) viceprezidentu Džo Baidenu, kurš pateicās par Latvijas dalību starptautiskajā operācijā Afganistānā un izteica atzinību par Latvijas paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā. Premjers un ASV viceprezidents bija vienisprātis, ka ASV politika attiecībā pret Krieviju kopumā vērtējama pozitīvi un saskan ar Latvijas drošības interesēm.

Baltajā namā Ministru prezidents tikās ar ASV prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Džeimsu Džounsu (skat. attēlu 1.lpp.), lai pārrunātu Latvijas iesaisti Afganistānas stabilizācijā un atjaunošanā, ASV attiecības ar ES un Krieviju, kā arī NATO Stratēģisko koncepciju. ASV prezidenta padomnieks izteica cerību, ka ASV un Eiropas Savienība arvien ciešāk sadarbosies teroristu finansēšanas izsekošanas programmas ietvaros.

Premjers V.Dombrovskis tikās ar ASV finanšu sekretāru Timotiju Gaitneru (skat. attēlu 1.lpp.). Ministru prezidents un finanšu sekretārs pārrunāja LR un ASV ekonomisko situāciju, fiskālo politiku, ekonomiskās izaugsmes prognozes, eirozonas perspektīvas un globālās ekonomikas reformu iespējas. Premjers pateicās T.Gaitneram par Latvijai sniegto ASV Valsts kases ekspertīzi.

Ministru prezidents tikās arī ar ASV Federālo rezervju bankas priekšsēdētāju Benu Bernanki, kura kompetencē ietilpst valsts monetārās politikas īstenošana un ASV banku sistēmas uzraudzība. Premjers V.Dombrovskis informēja par Latvijas veikto budžeta konsolidāciju un strukturālajām reformām, kā arī pārrunāja ar B.Bernanki starptautiskās finanšu krīzes risinājumus un procesus G20 ietvaros.

Vēl premjers tikās ar kongresmeni Alsiju Heistingsu, ar kuru pārrunāja ASV iesaisti Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstīs, kā arī EDSO aktualitātes. Ministru prezidents V.Dombrovskis uzstājās vienā no galvenajām Vašingtonas domnīcām – CSIS (Center for Strategic and International Studies) – ar uzrunu par Latvijas ekonomiskās krīzes pārvarēšanu un Latvijas vēstniecības ASV rīkotā pieņemšanā tikās ar Vašingtonas diplomātiskā korpusa pārstāvjiem.

15.jūnijā Vašingtonā Ministru prezidents V. Dombrovskis tikās ar Pasaules Bankas prezidentu Robertu Zeligu un pārrunāja Latvijas ekonomisko situāciju un turpmāko sadarbību.

R.Zeligs izteica atzinību par Latvijas valdības paveiktajām strukturālajām reformām, kas sekmēs Latvijas ekonomikas ilgstpēju. R.Zeligs interesējās par aktualitātēm Latvijas enerģētikas un banku jomā, kā arī par Latvijas attiecībām ar Krieviju. Ministru prezidents informēja par iespējām turpināt attīstīt tranzīta un loģistikas sektoru, cita starpā stiprinot NATO un Amerikas Savienoto Valstu spēkiem Afganistānā paredzēto kravu tranzītu caur Latviju.

Premjers izteica gatavību pieņemt Pasaules Bankas ekspertīzes piedāvājumu ēnu ekonomikas apkarošanai un nodokļu iekasēšanas uzlabošanai. Augustā paredzēta R.Zeliga vizīte Latvijā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!