• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jauniem Eiropas Transporta tīkla koordinatoriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2010., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211931

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ziemeļu dimensijas Transporta un loģistikas partnerību

Vēl šajā numurā

16.06.2010., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jauniem Eiropas Transporta tīkla koordinatoriem

8.jūnijā Eiropas Komisija apstiprināja Patu Koksu, Pēteri Balāžu un Žilu Savarī par jaunajiem Eiropas Transporta tīkla (TEN-T) koordinatoriem. Koordinatori būs atbildīgi par prioritāro transporta projektu koordinēšanu un Komisijas informēšanu.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks, atbildīgais transporta politikas jautājumos Sīms Kallass sacīja: “Man ir ļoti svarīgi, lai TEN-T prioritārie projekti tiktu īstenoti pareizi un efektīvi. Tāpēc priecājos, ka Komisija par koordinatoriem ir izraudzījusies trīs tik ievērojamus cilvēkus.”

Jaunie Eiropas koordinatori, kas iecelti, saskaņojot ar dalībvalstīm un pēc apspriešanās ar Eiropas Parlamentu, ir:

• bijušais Eiropas Parlementa priekšsēdētājs Pats Kokss, kurš no bijušā komisāra Karela van Mirta pārņem 1.prioritārā projekta (Berlīne–Palermo) koordinācijas pienākumus;

• bijušais Ungārijas ārlietu ministrs Pēteris Balašs atgriežas pie 17.prioritārā projekta (Parīze–Bratislava); šo projektu viņš aktīvi koordinēja laikā no 2005.gada jūlija līdz 2009.gada aprīlim;

• bijušais aktīvs Parlamenta transporta komitejas loceklis Žils Savarī, kurš būs atbildīgs par 22.prioritārā projekta (Atēnas–Nirnberga/Drēzdene) koordināciju.

Jauno koordinatoru pilnvaras stājās spēkā 8.jūnijā, un to termiņš, tāpat kā esošajiem koordinatoriem, ir 2013.gada 22.jūlijs.

Līdz ar trīs jaunu koordinatoru izraudzīšanos kopumā par 11 prioritārajiem projektiem būs atbildīgi deviņi koordinatori.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks S.Kallass piebilda: “Dalībvalstis, Parlamentu, Komisiju un citas iesaistītās personas pilnībā apmierināja koordinatoru darba rezultāti. Tie mūs iedrošina turpināt darbu pie šiem projektiem, lai nodrošinātu aktīvu TEN-T politikas īstenošanu.”

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!