• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Apspriežot plānošanas reģionu turpmāko darbību un kompetenci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.06.2010., Nr. 95 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211922

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Baltijas Aizsardzības koledžā diskutējot par Latvijas drošību

Vēl šajā numurā

16.06.2010., Nr. 95

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Apspriežot plānošanas reģionu turpmāko darbību un kompetenci

11.jūnijā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe, tiekoties ar Plānošanas reģionu attīstības padomes priekšsēdētājiem un administrācijas vadītājiem, pārrunāja plānošanas reģionu turpmāko darbību, kompetenci, kā arī lomu līdzsvarotas valsts attīstības veicināšanā nākotnē.

“Plānošanas reģioni nodrošina reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību, tādēļ reģionālais pārvaldes līmenis ir ļoti būtisks un tā kompetence ir jāstiprina, lai nodrošinātu vispārējo valsts stratēģisko uzstādījumu īstenošanu,” norāda ministre.

Tikšanās laikā tika pārrunātas būtiskākās plānošanas reģionu funkcijas nākotnē un to loma Latvijas Nacionālā attīstības plāna (NAP) 2014.–2020.gadam sagatavošanā un īstenošanā, kā arī Eiropas Savienības (ES) fondu apguvē, lai veicinātu līdzsvarotu un ilgtspējīgu teritoriju attīstību.

“Līdzšinējā pieejā ES fondu apguvē saredzu vairākus trūkumus. Uzskatu, ka atbalsts reģionu attīstībai ir sadrumstalots un nekoordinēts, un teritoriju specifisko prioritāšu īstenošanai tas ir nepietiekams. Tāpat nozaru atbalsta pasākumos atsevišķos gadījumos ir neveiksmīgi izvēlēti vai formāli pielietoti teritoriālie principi,” akcentē D.Staķe.

Tikšanās laikā plānošanas reģioni izteica gandarījumu par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam apstiprināšanu un Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) iecerēto tās īstenošanas modeli.

10.jūnijā Saeima apstiprināja ministrijas un ekspertu grupas profesora Roberta Ķīļa vadībā izstrādāto Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam jeb “Latvija 2030”.

Lai nodrošinātu “Latvija 2030” noteikto attīstības prioritāšu un rīcības virzienu īstenošanu vidējā termiņā, paredzēts uzsākt NAP 2014.–2020.gadam izstrādi, definējot nozaru politiku un teritoriju attīstības prioritāšu un rīcības virzienu kopumu un to finansēšanas avotus.

Plānots, ka NAP 2014.–2020.gadam kalpos arī par pamatu ES fondu apguvei, tādēļ tajā ir svarīgi iekļaut reģionālajā līmenī noteiktās prioritātes un paredzēt atsevišķu reģionālās attīstības programmu to ieviešanai, izmantojot ES fondu finansējumu, norāda D.Staķe.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!