• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nodarbinātības valsts aģentūra: Par bezdarbnieku iesaistīšanu 100 latu stipendijas darbos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.06.2010., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211820

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

15.06.2010., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nodarbinātības valsts aģentūra: Par bezdarbnieku iesaistīšanu 100 latu stipendijas darbos

Eiropas Sociālā fonda (ESF) līdzfinansētā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pasākuma “Apmācība darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība” (darba praktizēšana ar 100 latu stipendiju) īstenošanai 2010.gadā Ministru kabinets piešķīra 13,1 miljonu latu papildfinansējumu, līdz ar to NVA, veicot grozījumus projekta kārtībā, šogad plāno pasākumā iesaistīt kopumā 48 200 bezdarbniekus, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu, un izveidot 33 747 darba praktizēšanas vietas pašvaldībās. Saskaņā ar projekta grozījumiem NVA aktīvais nodarbinātības pasākums “Apmācība darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība” tiks īstenots arī 2011.gadā.

2010.gada 7.jūnija dati liecina, ka patlaban pasākuma ietvaros darba praktizēšanu veic 17 113 bezdarbnieki, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Vislielākais darba praktizēšanas vietās nodarbināto bezdarbnieku skaits šobrīd ir Latgales reģionā (5921), kur ir arī visaugstākais bezdarba līmenis valstī. Rīgas reģionā pašvaldību izveidotajās darba praktizēšanas vietās ir nodarbināti 3285, Kurzemē – 3032, Vidzemē – 2349 un Zemgalē – 2526 bezdarbnieki, kas nesaņem bezdarbnieka pabalstu. Vēl 51 516 bezdarbnieki ir pieteikušies un gaida iesaistīšanos pasākumā “Apmācība darba iemaņu iegūšanai un uzturēšanai, ja darba devējs ir pašvaldība”.

Darba praktizēšana pašvaldībās tiek īstenota kopš pagājušā gada septembra, lai atbalstītu bezdarbniekus, kuri nesaņem bezdarbnieka pabalstu un palikuši bez iztikas līdzekļiem. Pasākuma gaitā Latvijas pašvaldībās kopumā tika iesaistīti jau 42 259 bezdarbnieki un izveidotas 33 939 darba praktizēšanas vietas.

Darba praktizēšanas pašvaldībās mērķis ir bezdarbnieku fiziska darba iemaņu iegūšana un uzturēšana, ja dalība noteiktajā darba praktizēšanā rada sociālo labumu sabiedrībai. Bezdarbnieki, kas tiek iesaistīti darba praktizēšanas pasākumā, par pilna laika darba praksi sabiedriskā labuma darbos (40 stundas nedēļā) ik mēnesi saņem 100 latu stipendiju. Bezdarbnieka kopējais dalības ilgums pasākumā nedrīkst pārsniegt sešus mēnešus gadā, taču gada laikā bezdarbnieks var rindas kārtībā piedalīties pasākumā arī atkārtoti. Darba prakses vietām jābūt izveidotām pašvaldību teritorijās. Darba praktizēšanai nedrīkst būt komerciāli nolūki.

NVA Informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!