• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespējām ārzemju latviešiem saņemt jaunu Latvijas pasi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2010., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211602

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Paziņošanas likumu

Vēl šajā numurā

10.06.2010., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespējām ārzemju latviešiem saņemt jaunu Latvijas pasi

Lai iegūtu jaunu Latvijas Republikas pasi, ārzemju latviešiem vairs nevajadzēs doties uz mūsu valsts vēstniecību, jo turpmāk jaunās pases iecerēts izsniegt arī vairākos latviešu diasporas centros ASV, Kanādā un Austrālijā. Saeimas Ārlietu komisija pauž gandarījumu par vērā ņemamo progresu, atbildīgajām institūcijām sākot risināt problēmas, ar kurām sastopas ārzemju latvieši.

Kā 3.jūnijā noskaidroja komisijas deputāti, uz septiņiem latviešu centriem ASV, pieciem Austrālijā un četriem Kanādā iecerēts nosūtīt vienu Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta un vienu Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes darbinieku. Šie darbinieki visus jaunajām pasēm nepieciešamos datus iegūtu uz vietas, tādējādi atvieglojot pasu atjaunošanas procesu.

Darbs pie šā jautājuma sākts pēc Ārlietu komisijas iniciatīvas, kad komisijas deputātiem ASV apmeklējuma laikā šā gada martā uz to bija norādījuši Amerikas Latviešu apvienības pārstāvji.

“Tiekoties ar tautiešiem mūsu vizītes laikā ASV, saņēmām daudz jautājumu, kādēļ Latvijas valsts nenāk pretī ārzemju latviešiem un nepadara vienkāršāku jauno pasu saņemšanas procesu,” skaidroja Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

“Vairums Amerikas latviešu Latvijas pases saņēmuši deviņdesmitajos gados un tām drīz beigsies derīguma termiņš. Tomēr līdz šim jaunās pases bija iespējams saņemt tikai vēstniecībā Vašingtonā. Līdz ar to citos ASV reģionos dzīvojošajiem latviešiem, no kuriem daudzi turklāt jau ir cienījamā vecumā, jauno pasu saņemšanas procedūra bija visai sarežģīta,” norādīja A.Bērziņš.

“Atgriežoties no ASV, vērsāmies pie atbildīgajām institūcijām ar aicinājumu vienkāršot pasu saņemšanas procedūru. Šodien ar gandarījumu secinājām, ka Ārlietu ministrijai un Iekšlietu ministrijai, sadarbojoties ar Amerikas Latviešu apvienību un Pasaules brīvo latviešu apvienību, izdevies vienoties par labu risinājumu,” sacīja komisijas priekšsēdētājs.

Vienlaikus Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš pauda neizpratni, kādēļ par šo ieceri negatīvu atzinumu sniegusi Finanšu ministrija un Tieslietu ministrija. Saeimas Ārlietu komisija tuvākajā laikā oficiālā vēstulē Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim aicinās sniegt visu nepieciešamo atbalstu pasu izsniegšanas procedūras atvieglošanas iniciatīvai.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!