• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 1996. gada 7. novembra informācija "Par licences izsniegšanu bankas operāciju veikšanai". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.1996., Nr. 190/191 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211565

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stenogramma

Vēl šajā numurā

12.11.1996., Nr. 190/191

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: informācija

Pieņemts: 07.11.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Bankas informācija

Rīgā 1996.gada 7.novembrī

Par licences izsniegšanu bankas operāciju veikšanai

Latvijas Bankas valde šī gada 7.novembrī izsniedza licenci akciju sabiedrībai “Māras banka”. Tās adrese ir Rīgā, Lāčplēša ielā 75, dibināšanas pamatkapitāls — 3 500 000 latu. Latvijas Bankas valde piekrita Alda Pommera apstiprināšanai par šīs bankas valdes priekšsēdētaju un Ingas Gulbes apstiprināšanai par valdes priekšsēdētāja vietnieci. Bankas dibinātāji izpildījuši visas “Kedītiestāžu likuma” un Latvijas Bankas prasības attiecībā uz iesniedzamajiem dokumentiem, bankas vadītāju kandidatūrām un iemaksājamo pamatkapitālu.

Šobrīd Latvijā ir 34 licencētas bankas. Pēdējo reizi licenci bankas operāciju veikšanai Latvija Banka izsniedza pirms divarpus gadiem — 1994.gada 18.aprīlī — akciju sabiedrībai “Multibanka”.

“Māras bankas” veicamo operāciju klāsts nav ierobežots. Bankas darbību dibinātāji paredzējuši vērst galvenokārt ēku rekonstukcijas un celtniecības projektu, kā arī tirdzniecības kreditēšanā. Latvijas Banka pozitīvi vērtē “Māras bankas” kā jauna investīciju avota ienākšanu finansu tirgū, kas palielinās kredītlīdzekļu pieejamību Latvijas privātpersonām un uzņēmējiem, kā arī veicinās konkurenci Latvijas banku sistēmā. Tas ir arī kartējais apliecinājums, ka banku krīze Latvijā ir pārvarēta un ka reformu programma banku sistēmas stabilitātes nodrošināšanā īstenojas sekmīgi.

Latvijas Bankas preses sekretārs Edžus Vējiņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!