• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Piedaloties Garīgo lietu padomes jautājumu izskatīšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2010., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzrunājot nevalstisko organizāciju simpozija dalībniekus

Vēl šajā numurā

08.06.2010., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Piedaloties Garīgo lietu padomes jautājumu izskatīšanā

4.jūnijā Ministru prezidenta Valda Dombrovska vadībā notika Garīgo lietu padomes sēde, kurā tika izskatīti jautājumi par kristīgās mācības nodrošināšanu skolās, Elektronisko mediju likumprojektu, grozījumiem Civillikumā un citiem jautājumiem.

Diskutējot par kristīgo vērtību apgūšanu vidējās izglītības mācību iestādēs, padomes reliģisko konfesiju pārstāvji atzinīgi novērtēja sadarbību ar Izglītības un zinātnes ministriju kristīgās mācības programmas satura izstrādē. Diskusijas nobeigumā Garīgo lietu padome vienojās aicināt skolas rast papildu iespējas tradicionālo reliģisko konfesiju pārstāvju vieslekcijām skolās vairākas reizes gadā, t.sk. arī Ziemassvētkos un Lieldienās.

Padomes pārstāvjiem pārrunājot Elektronisko mediju likumprojektu, Ministru prezidents aicināja Tieslietu ministriju sagatavot īsu informāciju un analīzi par pašreiz spēkā esošā Radio un televīzijas likuma un jaunā Elektronisko mediju likumprojekta normām par ekumēnisko dievkalpojumu un reliģisko raidījumu iekļaušanu nacionālajā pasūtījumā sabiedriskajām raidorganizācijām. Garīgu lietu padome vienojās aicināt Saeimas atbildīgo Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju nodrošināt līdzšinējās iespējas attiecībā uz reliģisko jautājumu iekļaušanu nacionālajā pasūtījumā Elektronisko mediju likumprojektā.

Pārrunājot grozījumus Civillikumā, tika aktualizēta piedāvāto grozījumu redakcija, kas nosaka brīvprātīgo bezatlīdzības darbu gadījumos prasību slēgt līgumus. Reliģisko konfesiju pārstāvji uzsvēra, ka baznīcā pārsvarā cilvēki brīvprātīgi iesaistās dažādu darbu veikšanā, tādēļ aicināja neattiecināt uz baznīcu šos grozījumus. Tieslietu ministrijas pārstāvji aicināja baznīcas pārstāvjus piedalīties diskusijā par šo tiesību akta projektu 10.jūnijā un panākt pusēm izdevīgu vienošanos.

Garīgo lietu padome ir pastāvīga, konsultatīva valsts un baznīcas sadarbību koordinējoša institūcija, kuras mērķis ir veicināt saskaņu un izpratni dažādu konfesiju un reliģisko uzskatu piekritējos Latvijas sabiedrībā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!