• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Labklājības ministrijas valsts budžeta apakšprogrammas "Invalīdu uzņēmējdarbības veicināšana" revīzijas rezultātiem 1997.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1999., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21142

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts saimnieciskās darbības revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1-2-265/98

Par Latvijas nacionālā valsts sporta centra "Mežaparks" statusa un saimnieciskās darbības atbilstību to reglamentējošiem dokumentiem

Vēl šajā numurā

07.01.1999., Nr. 4

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 16.11.1998.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums Nr.5.1–2–154

Rīgā 1998.gada 16.novembrī

Par Labklājības ministrijas valsts budžeta apakšprogrammas "Invalīdu uzņēmējdarbības veicināšana" revīzijas rezultātiem 1997.gadā

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija: padomes locekle, departamenta direktora pienākumu izpildītāja Dz.Ceihnere un kolēģijas locekļi R.Bērziņa, M.Prāma un R.Zonenbergs, izskatot revīzijas rezultātus par Labklājības ministrijas apakšprogrammas "Invalīdu uzņēmējdarbības veicināšana" paredzēto valsts budžeta līdzekļu izlietošanu 1997.gadā,

konstatēja:

No valsts budžeta līdzekļiem programmas "Sociālā palīdzība" apakšprogrammas "Invalīdu uzņēmējdarbības veicināšana" realizācijai 1997.gadā piešķirti Ls 200 000. Saskaņā ar Labklājības ministrijas 1997.gada 16.aprīļa rīkojumu Nr.151 apstiprināta "Instrukcija par invalīdu uzņēmējdarbības veicināšanai paredzēto līdzekļu pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību", izveidota komisija līdzekļu piešķiršanai un uzdots Sociālās palīdzības fondam slēgt valsts pasūtījuma līgumus un veikt uzraudzību un kontroli pār invalīdu uzņēmējdarbības veicināšanai piešķirto līdzekļu izlietojumu.

Izpildot valsts pasūtījumu "Invalīdu uzņēmējdarbības veicināšana", bija paredzēts izveidot 152 jaunas invalīdiem paredzētas darba vietas, faktiski radītas tikai 84 jaunas darba vietas.

Sociālās palīdzības fonds noslēdza valsts pasūtījuma līgumus Ls 200 000 apmērā. Pārbaudē konstatēts, ka atsevišķos gadījumos līdzekļi izlietoti par darbiem un piegādēm, kas valsts pasūtījuma līgumos nebija paredzēts.

No Latvijas Invalīdu biedrības Madonas rajona nodaļas SIA "Asni—Madona" kopējās valsts pasūtījuma līguma summas Ls 20 000 autonomas karstā ūdens apgādes sistēmas ierīkošanai izlietoti Ls 3 101,39 , kas valsts pasūtījuma līgumā nebija paredzēts. Izvērtējot valsts pasūtījuma izpildi, kolēģija atzīst, ka norēķinu par darījumu Ls 3 101,39 apmērā, kurš no likuma viedokļa nav pietiekami attaisnots, bet pēc būtības var tikt attaisnots, iesniedzams izskatīšanai Valsts kontroles padomē.

Republikas rehabilitācijas centrs Ls 1 110 izlietoja mācību un ražošanas klases izveidei un Latvijas Invalīdu biedrības Balvu nodaļa — Ls 640,66 invalīdu darba algai un sociālā nodokļa nomaksai, kas valsts pasūtījuma līgumā nebija paredzēts. Kolēģija atzīst par nepieciešamu apstiprināt šos norēķinus par darījumiem Ls 1 750,66 kopsummā, kuri no likuma viedokļa nav pietiekami attaisnoti, bet pēc būtības ir attaisnojami.

Nacionālās rehabilitācijas centrs "Vaivari" Ls 4 770 izlietojis projektā neparedzētiem mērķiem — katlumājas remontam un dīzeļdegvielas iegādei. 1998.gada 25.maijā Sociālās palīdzības fonds, parakstot pieņemšanas un nodošanas aktu par valsts pasūtījuma izpildi, nav iebildis pret līdzekļu nepareizu izlietojumu, bet apstiprinājis projekta izpildi pilnā apjomā. Kolēģijas sēdē Sociālās palīdzības fonds iesniedza aktu par papildu pārbaudi un attaisnojuma dokumentus, no kuriem redzams, ka atskaitē par valsts pasūtījuma izpildi nav ieslēgta visa summa, kas samaksāta SIA "Orthos" par darba mašīnām un ortopēdijas palīgierīcēm. Kolēģija atzīst, ka valsts pasūtījuma līgums kopsummā par Ls 18 000 ir izpildīts pilnā apjomā.

1997.gada 8.septembrī ar Rēzeknes Invalīdu biedrību noslēgtais valsts pasūtījuma līgums Ls 7 255 apmērā netika izpildīts. Uz 1998.gada 1.jūniju nebija izlietoti Ls 1 035. Kolēģijas sēdē Sociālās palīdzības fonds iesniedza 1998.gada 13.novembrī veiktās pārbaudes atzinumu, ka valsts pasūtījuma līgumā paredzētie darbi ir izpildīti.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Labklājības ministrijas Budžeta un finansu departamenta direktore A.Groza, Sociālās palīdzības fonda direktore O.Dzene, Kontroles un revīzijas daļas vadītājs Dz.Cāzers.

Pamatojoties uz likuma "Par Valsts kontroli" 19. panta 2.punktu un 33. panta 2.punktu un likuma "Valsts kontroles revīzijas reglaments" 59. un 64.pantu, Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija

nolēma:

1. Apstiprināt norēķinus par darījumiem Ls 1 750,66 kopsummā, kuri no likuma viedokļa nav pietiekami attaisnoti, bet pēc būtības ir attaisnojami.

2. Iesniegt Valsts kontroles padomei izskatīšanai norēķinu par darījumu Ls 3 101,39 apmērā, kurš no likuma viedokļa nav pietiekami attaisnots, bet pēc būtības var tikt attaisnots.

3. Labklājības ministrijai un Sociālās palīdzības fondam veikt pasākumus, lai nodrošinātu pilnīgu kontroli pār valsts pasūtījuma izpildi. Par veiktajiem pasākumiem paziņot Valsts kontrolei līdz 1998.gada 15.decembrim.

4. Revīziju lietā Nr.5.1–2–154 slēgt.

Lēmumu var pārsūdzēt Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts budžeta revīzijas departamentā.

Padomes locekle Dz.Ceihnere

Kolēģijas locekļi: R.Bērziņa, M.Prāma, R.Zonenbergs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!