• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzdodot atcelt sākto KNAB reorganizāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2010., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211313

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem likumā "Par tiesu varu"

Vēl šajā numurā

04.06.2010., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzdodot atcelt sākto KNAB reorganizāciju

3.jūnijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis parakstīja rezolūciju Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam Normundam Vilnītim, kurā, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 75.panta pirmo daļu un Ministru kabineta 2005.gada 22.marta noteikumu Nr.201 “Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja nolikums” 5.punktu, valdības vadītājs uzdod KNAB priekšniekam atcelt apstiprinātos 2010.gada 1.aprīļa grozījumus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja 2009.gada 15.maija reglamentā “Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja reglaments”.

Pamatojot savu prasību, premjers uzsver, ka šo grozījumu saturs ir pretrunā ar likuma “Par valsts un pašvaldību finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu” 3.panta 1.punktu, jo paredz nelietderīgu struktūrvienību funkciju dublēšanu un līdz ar to nelietderīgu valsts līdzekļu izlietošanu.

Rezolūcijā arī teikts, ka minētie iebildumi un to argumentācija N.Vilnītim tika darīta zināma gan mutiski sarunas laikā ar Ministru prezidenta biroja vadītāju pirms 2010.gada 22.marta, tikšanās laikā ar Ministru prezidentu 2010.gada 24.martā un 29.maijā, gan rakstiski – Valsts kancelejas Juridiskā departamenta 2010.gada 7.aprīļa atzinumā.

Ja KNAB biroja priekšnieks uzskata, ka jāizstrādā citi grozījumi KNAB 2009.gada 15.maija reglamentā, Ministru prezidents aicina piedāvāt risinājumu, ka reģionālais princips tiek iestrādāts jau sākotnēji apstiprinātā reglamenta esošajos funkcionālajos blokos.

“Grozījumus reglamentā pirms iesniegšanas saskaņošanai atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likuma 75.panta pirmajai daļai lūdzu izskatīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja padomē saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 3.panta otrās daļas 4.punktu,” teikts parakstītajā rezolūcijā.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!