• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Piedaloties BALTNET 10 gadu jubilejas pasākumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2010., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211312

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Uzturoties darba vizītē Krievijā

Vēl šajā numurā

04.06.2010., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Piedaloties BALTNET 10 gadu jubilejas pasākumā

3.jūnijā aizsardzības ministrs Imants Lieģis piedalījās Baltijas vienotās gaisa telpas novērošanas sistēmas (BALTNET) 10 gadu jubilejas pasākumā Karmelavā, Lietuvā. Uzrunājot Baltijas valstu ministrus, I.Lieģis aicināja atcerēties, ka pirms 10 gadiem, atklājot BALTNET vadības centru, mēs vēl nebijām NATO dalībvalsts. “Mūsu kopīgais darbs kļuva par pamatu drošības stiprināšanai aliansē un joprojām kalpo par reģionālās sadarbības spilgtu piemēru citām ES un NATO dalībvalstīm.”

Vizītes laikā ministrs tikās arī ar Karmelovā dienošajiem Latvijas karavīriem, lai iepazītos ar viņu sadzīves apstākļiem un dienesta gaitu.

Tā kā Polija no šā gada 1.maija ir pārņēmusi Baltijas gaisa telpas patrulēšanu no Francijas, aizsardzības ministrs I.Lieģis kopā ar Lietuvas aizsardzības ministri Rasu Juknevičieni un Igaunijas aizsardzības ministru Jāku Āvikso vēroja Polijas patruļu lidmašīnu paraugdemonstrējumus.

BALTNET ir NATO pretgaisa aizsardzības sistēmas neatņemama sastāvdaļa, kuras uzdevums ir nodrošināt gaisa telpas novērošanu, ieroču kontroli, vadības, kontroles un mācību pasākumus Igaunijas, Latvijas un Lietuvas teritorijā.

Apvienotais kontroles un ziņošanas centrs Karmelavā ir BALTNET neatņemama sastāvdaļa, kopīgi organizēta, ar starptautisku personālu nodrošināta gaisa telpas vadības un kontroles taktiska vienība, kas veic gaisa telpas novērošanas un ieroču kontroles operācijas un reģionālās gaisa telpas novērošanu.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!