• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas Komisija: Par darba piedāvājumu vadošos amatos Eiropas Komisijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2010., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Digitālo programmu Eiropā

Vēl šajā numurā

04.06.2010., Nr. 89

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas Komisija: Par darba piedāvājumu vadošos amatos Eiropas Komisijā

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Marošs Ševčovičs, kas ir atbildīgs par iestāžu attiecībām un administratīviem jautājumiem, 27.maijā izsludināja pieteikšanos uz četriem ģenerāldirektoru vietnieku amatiem, kas ir pieejama pilsoņiem no trim dalībvalstīm, kuras ES pievienojās 2004.gadā – Latvijas, Lietuvas un Maltas. Kaut arī ir sasniegti vispārīgie mērķi jauno dalībvalstu, kuras ES pievienojās 2004.gadā, pārstāvētībai augstākajos vadošajos amatos, individuālie indikatīvie mērķi attiecībā uz šīm trim dalībvalstīm vēl nav sasniegti.

27.maijā izsludinātajam konkursam nākamajās dienās sekos vēl divi augstāko vadošo amatu konkursi attiecīgi uz direktoru un galveno padomnieku amatiem, kas būs pieejami pilsoņiem no sešām dalībvalstīm, kuras ES pievienojās 2004. un 2007.gadā (Bulgārijas, Čehijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas).

“Komisija ļoti rūpīgi seko tam, lai tiktu panākts pienācīgs ģeogrāfiskās pārstāvētības līdzsvars tās dienestos, tostarp vadības augstākajā līmenī,” sacīja priekšsēdētāja vietnieks M.Ševčovičs. “Mēs esam guvuši ļoti labus panākumus attiecībā uz indikatīvajiem mērķiem, kurus mēs izvirzījām valstīm, kas pievienojās 2004. un 2007.gadā. Tomēr attiecībā uz dažām dalībvalstīm mums jāveic papildu pasākumi. Tādēļ mēs esam nolēmuši spert šādu papildu soli. Es ceru saņemt pieteikumus no augstākā kaluma kandidātiem.”

“Lai patiesi izveidotu īstu Eiropu, ir jārada līdzsvarota daudzkultūru darba vide, kurā Latvijas pārstāvju klātbūtne ir būtiska. Es arī uzskatu, ka šī ir iespēja kandidātiem iesaistīties politikas veidošanā visaugstākajā līmenī un tādējādi dot savu ieguldījumu labākai Eiropai,” uzsvēra komisārs no Latvijas Andris Piebalgs.

Pēc paplašināšanās 2004. un 2007.gadā Komisija apņēmās sniegt atbalstu 12 jauno dalībvalstu pilsoņu aktīvai pieņemšanai darbā tās dienestos, tostarp augstākajos vadības amatos.

Šā procesa atbalstam tika noteikts pārejas posms, kura laikā būtu jāveicina šāda pieņemšana darbā. Desmit dalībvalstīm, kas ES pievienojās 2004.gadā (ES-10), šis posms beigsies 2010.gada 31.decembrī. Līdzīgs posms tika noteikts Bulgārijai un Rumānijai (ES-2), un tas beigsies 2011.gada 31.decembrī.

Attiecībā uz ES-10 pilsoņu pieņemšanu darbā augstākajos vadības amatos Eiropas Komisijas noteiktais vispārējais mērķis ir 10 ģenerāldirektori vai ģenerāldirektora vietnieki un 41 direktors vai galvenais padomnieks.

Kopumā pagājušajos pāris gados šis darbā pieņemšanas process norisinājies ļoti sekmīgi – ģenerāldirektoru un ģenerāldirektora vietnieku amatos kopējais indikatīvais mērķis ir sasniegts, bet direktoru vai galveno padomnieku amatos tas ir gandrīz sasniegts, jo jau ir pieņemti darbā 40 darbinieki.

Tomēr priekšsēdētāja vietnieks M.Ševčovičs vēlas turpināt sava priekšgājēja Sīma Kallasa darbu un ar 27maija publikāciju un gaidāmo konkursu izsludināšanu direktoru un galveno padomnieku amatiem veicināt to, ka darbā tiek pieņemti pilsoņi no dalībvalstīm, attiecībā uz kurām individuālie mērķi vēl nav sasniegti.

Vakances uz ģenerāldirektoru vietnieku amatiem, kas ir pieejamas Latvijas, Lietuvas un Maltas pilsoņiem, ir šādas:

• ģenerāldirektora vietnieks Konkurences ģenerāldirektorātā,

• ģenerāldirektora vietnieks Iekšējā tirgus un pakalpojumu ģenerāldirektorātā,

• ģenerāldirektora vietnieks Reģionu politikas ģenerāldirektorātā,

• ģenerāldirektora vietnieks Veselības un patērētāju ģenerāldirektorātā.

Komisija 28.maijā izsludināja vakances uz direktoru amatiem, kas būs pieejamas Bulgārijas, Čehijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas pilsoņiem. Šie amati būs Konkurences ģenerāldirektorātā, Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorātā un Budžeta ģenerāldirektorātā, kā arī Kopīgajā pētniecības centrā un ES Publikāciju birojā.

Komisija 9.jūnijā izsludinās vakances uz galveno padomnieku amatiem, kas būs pieejamas Bulgārijas, Čehijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas pilsoņiem. Šie amati būs Juridiskajā dienestā, EuropeAid, kā arī Pētniecības ģenerāldirektorātā, Enerģētikas ģenerāldirektorātā un Mutiskās tulkošanas ģenerāldirektorātā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!