• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par digitālo prasmju nozīmīgumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2010., Nr. 88 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211257

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

03.06.2010., Nr. 88

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Par digitālo prasmju nozīmīgumu

31.maijā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe piedalījās Eiropas Savienības (ES) Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomes sanāksmē, kurā tika izskatīta Eiropas digitālā darba kārtība, kas paredz veicināt digitālo prasmju uzlabošanos un vienota digitālā tirgus izveidi.

Ministre D.Staķe uzskata, ka Eiropas digitālā darba kārtība, ņemot vērā arī topošās ES stratēģijas 2020.gadam izvirzītās prioritātes, nodrošinās iespēju internetam būt par valsts izaugsmes virzītājspēku un pamatu inovācijām, kā arī cilvēku radošajām izpausmēm un līdzdalībai.

Lai internets kļūtu gan par ekonomikas virzītājspēku, gan katra cilvēka dzīves kvalitātes piepildījumu, ir jāveic vairāki pasākumi, piemēram, jāuzlabo pieejamība internetam un prasmes izmantot internetā sniegtās iespējas.

“Bez digitālajām prasmēm cilvēks jau pārskatāmā nākotnē nevarēs pilnībā iekļauties sociālās dzīves, kultūras un demokrātijas procesos. Tas ir ne tikai katra indivīda interesēs, bet arī visas Eiropas kopējais jautājums,” norāda ministre.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija uzskata, ka digitālo prasmju apguves veicināšanai nepieciešams Eiropai vienots īstenošanas un atbalsta plāns, īpašu uzmanību pievēršot tām iedzīvotāju grupām, kuras visvairāk pakļautas digitālās atstumtības riskam.

Savukārt, lai veicinātu vienotā digitālā tirgus izveidi, ir jānodrošina “vienoto kontaktpunktu” ieviešana, kuros uzņēmēji varētu saņemt vajadzīgo informāciju un veikt nepieciešamās administratīvās procedūras. Vienotais digitālais tirgus ir liels potenciāls mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai.

Eiropas Komisija 2010.gada 19.maijā ir pieņēmusi EK paziņojumu Eiropas Parlamentam, Padomei, Eiropas Ekonomikas un sociālo lietu komitejai un Reģionu komitejai “Eiropas digitālā darba kārtība”.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!