• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.01.1999., Nr. 4 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21122

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents: Turpinājums no 1.lpp.

Vēl šajā numurā

07.01.1999., Nr. 4

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

M1+M2.JPG (17779 BYTES)

— "Rīgas miesniekā" iedziļinoties gaļas pārstrādes problēmās

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Sakarā ar Igaunijas iebildēm par importētās cūkgaļas apjomu kvotām, kuras apstiprināja Ministru kabinets savā sēdē, un šodien ieplānoto Latvijas un Igaunijas premjerministru tikšanos, vakar, 6. janvārī, premjerministrs Vilis Krištopans (attēlā pa labi) un zemkopības ministra pienākumu izpildītājs Vents Balodis (attēlā pa kreisi) apmeklēja akciju sabiedrību "Rīgas miesnieks".

Valdības pārstāvjus un žurnālistus uzņēmuma vadība vispirms iepazīstināja ar ražošanas cehiem, gatavās produkcijas noliktavām, moderno tehnoloģiju un iekārtām, kā arī ar gaļas izstrādājumu izgatavošanas tehnoloģiju. Pēc tam notika preses konference, kurā "Rīgas miesnieka" ģenerāldirektors Andris Ņikitins iepazīstināja ar situāciju uzņēmumā un ražošanas problēmām, kā arī atbildēja uz V.Krištopana, V.Baloža un žurnālistu jautājumiem.

— Par privātu akciju sabiedrību "Rīgas miesnieks" kļuva 1993. gadā.

1997. gadā uzņēmums kļuva par akciju sabiedrības "Rakveres gaļas kombināts" meitas uzņēmumu, bet gadu vēlāk Somijas koncerns HK RUOKATALO nopirka 75 procentus Igaunijas Rakveres uzņēmuma akciju. Šā gada 6. janvārī akciju sabiedrība "Rīgas miesnieks" kopumā ir apmaksājusi akciju kapitālu 2 miljonu latu vērtībā. 88 procenti akciju pieder akciju sabiedrībai "Rakveres gaļas kombināts", un 12 procenti akciju pieder Latvijas iedzīvotāju fiziskām personām.

Turpinājums — 5.lpp.

— tiekoties ar Iekšlietu ministrijas vadību

Ministru prezidents Vilis Krištopans vakar, 6.janvārī, apmeklēja Iekšlietu ministriju, kur tikās ar ministrijas un tās struktūrvienību vadītājiem, lai apspriestu ministrijas rīcības programmu Ministru kabineta deklarācijas izpildei.

V.Krištopans tikšanās laikā interesējās arī par Eiropas Komisijas ziņojumā minēto trūkumu novēršanas gaitu, kas skar tā dēvētā trešā pīlāra jautājumus — iekšlietu un tieslietu nozares. Ministru prezidenta interešu lokā bija arī Ieslodzījuma vietu pārvaldes pāreja Tieslietu ministrijas pakļautībā. V.Krištopans uzsvēra, ka 1999.gadā ir jāatrisina šis jautājums.

Valdības vadītājs uzdeva Iekšlietu ministrijai sagatavot piekšlikumus par starpministriju darba grupas sastāvu un likumdošanas saskaņošanu ar Eiropas Savienības prasībām.

V.Krištopans atzinīgi novērtēja valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieku pašaizliedzīgo darbu, kuri pēdējo dienu laikā ugunsgrēkos valstī izglābuši vairākus cilvēkus. Nolemts, ka pēc Iekšlietu ministrijas priekšlikuma Ministru kabinets ugunsdzēsējus apbalvos ar naudas prēmijām.

IeM Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!