• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par Baltijas valstu kopīgajām militārajām mācībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.06.2010., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211108

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2010.gada 27.maijā

Vēl šajā numurā

01.06.2010., Nr. 86

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par Baltijas valstu kopīgajām militārajām mācībām

31.maijā Baltijas valstu galvaspilsētās – Rīgā, Tallinā un Viļņā – vienlaikus sākās Baltijas valstu militārās mācības “Baltic Host 2010”. Mācību “Baltic Host 2010” mērķis ir Baltijas valstu aizsardzības nozarēm kopā ar citām valsts institūcijām izstrādāt rīcības plānus savlaicīgai un adekvātai sabiedroto militāro un atbalsta vienību uzņemšanai, izvietošanai un integrācijai vienlaikus visu Baltijas valstu teritorijā. Šogad īpaša uzmanība tiek veltīta aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbības pilnveidošanai uzņemošās valsts atbalsta (UVA) operāciju laikā.

“Baltic Host 2010” direktors, Aizsardzības ministrijas Mobilizācijas un uzņēmējvalsts atbalsta plānošanas nodaļas vadītājs Valdis Būcēns norāda, ka šīs mācības ir lieliska iespēja pilnveidot Baltijas valstu savstarpējo sadarbību UVA operāciju koordinēšanā. “Būdamas teorētiskās mācības, “Baltic Host” ir sagatavošanās šogad notiekošajām praktiskajām mācībām “BALTOPS” un “Sabre Strike”,” norāda V.Būcēns.

Mācībās piedalās Latvija, Lietuva, Igaunija, ASV spēku pavēlniecība Eiropā (EUCOM) un NATO Augstās gatavības Jūras spēki, pirmo reizi tajās piedalās arī Dānija, Polija, Norvēģija un Vācija. No Latvijas tajās ir iesaistīti Nacionālie bruņotie spēki, Aizsardzības ministrija un tās padotības iestādes, Drošības policija, Neatliekamās medicīnas un palīdzības dienests, Satiksmes ministrija, Valsts policija, Valsts robežsardze un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests – kopumā apmēram 160 cilvēku.

Mācību uzdevumu izpilde, sniedzot UVA sabiedroto spēkiem, tiek pārbaudīta, izmantojot iepriekš sagatavotu scenāriju, kura pamatā ir pirmskrīzes situācija noteiktā reģionā, kurā nepieciešams panākt noregulējumu un novērst krīzes situāciju.

Uzņemošās valsts atbalsts ir civilais un militārais atbalsts, ko miera laikā, krīzes vai kara apstākļos uzņemošā valsts sniedz sabiedroto spēkiem un organizācijām, kas atrodas valsts teritorijā, veic operāciju tajā vai šķērso to.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!