• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 1996. gada 29. oktobra noteikumi "Par meža dzīvnieku skaita regulēšanu Gaujas nacionālajā parkā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.12.1996., Nr. 219/220 https://www.vestnesis.lv/ta/id/211000

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" informācija

Par Vienotā tranzīta tarifa grozījumiem un papildinājumiem

Vēl šajā numurā

13.12.1996., Nr. 219/220

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Veids: noteikumi

Pieņemts: 29.10.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas noteikumi

Par meža dzīvnieku skaita regulēšanu Gaujas nacionālajā parkā

Apstiprināts ar vides valsts ministra

1996. gada 29. oktobra rīkojumu Nr. 121

1. Meža dzīvnieku (turpmāk tekstā - dzīvnieku) skaita regulēšanu Gaujas nacionālajā parkā (turpmāk tekstā - GNP) reglamentē Medību likums, likums "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām", medību noteikumi, citi tiesību akti un šie noteikumi, kas ir jāievēro visiem medību tiesību īpašniekiem un lietotājiem, kā arī pārējām fiziskām un juridiskām personām, veicot šeit minētajos tiesību aktos un šajos noteikumos noteiktās darbības.

2. Par dzīvnieku skaita regulēšanu ir atzīstama darbība, kuras nolūks ir nodrošināt optimāla dzīvnieku skaita saglabāšanu, kā arī veikt zinātnisko izpēti un statistisko datu uzkrāšanu.

3. Par dzīvnieku skaita palielināšanu ir atzīstama darbība, kuras nolūks ir palielināt reģionam raksturīgo un Latvijā reto un apdraudēto sugu dzīvnieku skaitu, kā arī reintroducēt (ievest un ieaudzēt) reģionā izzudušo sugu dzīvniekus.

4. Medījamo dzīvnieku skaitu var palielināt saskaņā ar medību ierīcības projektiem.

5. Nemedījamo, kā arī Latvijā reto un apdraudēto sugu dzīvnieku skaitu var palielināt saskaņā ar GNP dabas aizsardzības plāna prasībām.

6. Saskaņā ar dabas aizsardzības plānu, GNP var noteikt medību liegumus (teritorijas, kurās uz noteiktu laiku aizliegta dzīvnieku skaita regulēšana).

7. Dzīvnieku reintrodukcija, kā arī to turēšana vai audzēšana iežogotās platībās jāsaskaņo ar GNP.

8. Par dzīvnieku skaita samazināšanu ir atzīstama darbība, kuras nolūks ir samazināt postījumus lauksaimniecībā un mežsaimniecībā, nepieļaut epizootijas dzīvnieku pārapdzīvotības rezultātā un nodrošināt dzīvnieku populāciju izkopšanu.

9. Aizliegts medīt šādus medījamos dzīvniekus: baltos un pelēkos zaķus, āpšus, vāveres, medņus, rubeņus, raķeļus, laukirbes, mežirbes, lauku baložus, slokas, zosis, pīles un citus ūdens un purva putnus.

10. Saskaņā ar medību ierīcības projektiem var samazināt sekojošu sugu dzīvnieku skaitu: aļņu, staltbriežu, meža cūku, stirnu, bebru, lapsu, vilku, lūšu, jenotsuņu, Amerikas ūdeļu un caunu.

11. Valsts īpašumā vai lietošanā esošo zemju platībās, kuras pārsniedz 200 ha, dzīvnieku skaita samazināšanu organizē GNP.

Pārējās valsts, kā arī fizisko un citu juridisko personu īpašumā un lietošanā esošās zemes var tikt iznomātas attiecīgajos pagastos dzīvojošajiem medniekiem un to apvienībām.

12. Medību platības, kas atrodas GNP teritorijā, nevar tikt iekļautas medību iecirkņos ārpus GNP robežām.

13. Pārnadžu skaita samazināšanai ir pieļaujami vienīgi individuālo medību veidi. Epizootiju gadījumos, kā arī lapsu, vilku un lūšu skaita samazināšanai ar GNP ikreizēju rakstisku atļauju var tikt organizētas medības ar dzinējiem.

14. Medību tiesību īpašniekiem un lietotājiem ar GNP ir jāsakaņo medību iecirkņu apsaimniekošanas projekti, un viņu pienākums ir sniegt GNP pieprasītās ziņas par meža dzīvnieku sastopamību, medību norisi, nomedīšanu, iegūtām trofejām, bioloģiskajiem parametriem u.c.

15. Medību tiesību īpašniekiem un lietotājiem nekavējoties jāziņo GNP par malumedniecības gadījumiem, kā arī par slimajiem un kritušajiem dzīvniekiem.

16. Medību tiesību īpašniekiem un lietotājiem par šo noteikumu, kā arī citu ar medībām saistītu tiesību aktu un līgumu prasību neievērošanu GNP var pārtraukt medību atļauju izsniegšanu.

Pārejas noteikumi

1. Līdz GNP dabas aizsardzības plānu apstiprināšanai GNP ir tiesisks noteikt 5. un 6. punktā minētās prasības.

2. Atzīt par spēku zaudējušus 30.09.1992. LR meža ministra apstiprinātos "Noteikumus dzīvnieku skaita regulēšanai Gaujas nacionālajā parkā".

3. Noteikumi stājas spēkā 7 dienas pēc to publicēšanas "Latvijas Vēstnesī".

SASKAŅOTS: Meža valsts ministrs A.Ozols; 1996. gada 11. septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!