• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ekonomikas ministrija: Par tūrismu, būvniecību un tirdzniecību sarunās ar LPS. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.05.2010., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210966

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot tikšanos ar Ārvalstu investoru padomi

Vēl šajā numurā

29.05.2010., Nr. 85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ekonomikas ministrija: Par tūrismu, būvniecību un tirdzniecību sarunās ar LPS

Ekonomikas ministrs Artis Kampars, atklājot Ekonomikas ministrijas (EM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) 2010.gada sarunas, uzsvēra, ka Ekonomikas ministrija savā ikdienas darbā un dažādu normatīvo aktu izstrādē lielu uzmanību pievērš ikdienas sadarbībai ar sociālajiem partneriem un dažādām nevalstiskajām organizācijām, starp kurām kā nozīmīgs un aktīvs partneris noteikti atzīmējama Latvijas Pašvaldību savienība.

27.maijā notika Ekonomikas ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības ikgadējo sarunu pirmā kārta – tā kā pārrunājamo jautājumu loks ir visai plašs, šā gada sarunas tiek rīkotas divās dienas. 27.maijā tika apspriesti tūrisma un būvniecības nozaru aktuālie jautājumi, kā arī jaunā tirdzniecības organizēšanas kārtība.

Pārrunājot aktuālos tūrisma nozares jautājumus, LPS pārstāvji tika iepazīstināti ar izstrādāto Latvijas tūrisma mārketinga stratēģiju 2010.–2015.gadam un Tūrisma attīstības valsts aģentūras plānotajām tūrisma attīstības un atpazīstamības veicināšanas aktivitātēm, uzsverot, ka Latvija mērķa tirgos tiks virzīta kā pievilcīgs galamērķis individuālajiem tūristiem, kas izceļas ar sirsnīgu viesmīlību, kvalitatīviem un inovatīviem pakalpojumiem. Galvenie mārketinga pasākumi tiks īstenoti augsti prioritārajos mērķa tirgos, kā arī tepat Latvijā, lai veicinātu vietējā tūrisma attīstību. Vienlaikus LPS tika iepazīstināti un aicināti aktīvi izmantot jauno Latvijas tūrisma tēlu “Latvia – best enjoyed slowly”, izstrādājot un īstenojot reģionu un pašvaldību atpazīstamības veicināšanas aktivitātes.

LPS pārstāvji atzinīgi novērtēja un atbalstīja nepieciešamību veikt mārketinga pasākumus tieši vietējā tūrisma attīstībai, jo tieši tas veicina straujāku tūrisma infrastruktūras attīstību un jaunu produktu izstrādi, ko pēc tam sekmīgi varētu piedāvāt arī ārvalstu tūristiem. Diskusijas laikā EM valsts sekretārs Juris Pūce aicināja pašvaldību vadītājus kopā ar uzņēmējiem aktīvāk strādāt pie jaunu produktu attīstības un piedāvājuma paplašināšanas nesezonas laikā – agrā pavasarī un rudenī.

Tikšanās laikā tika pārrunāts arī jaunais Būvniecības likums. EM valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele atzinīgi novērtēja produktīvo sadarbību ar LPS Būvniecības likuma izstrādes gaitā, īpaši uzsverot panākto vienošanos par pašvaldību iespējām arī turpmāk veidot apvienotās būvvaldes. Vienlaikus sarunas laikā LPS atkārtoti norādīja, ka jāizvērtē prasība, kas paredz, ka būvatļauju būvvaldei jāizsniedz 10 darbdienu laikā, jo būvvaldes nevar izpildīt šo prasību attiecībā uz visu veidu būvēm un tā būtu attiecināma tikai uz vienkāršākām būvēm, t.sk. privātmājām, bet to nevarētu attiecināt uz ražošanas ēkām, daudzstāvu u.tml. ēkām.

Diskusijas laikā LPS un EM vienojās jau šonedēļ sākt darbu pie Vispārīgo būvnoteikumu jaunās redakcijas izstrādes, kas jau detalizētāk aprakstīs Būvniecības likuma ieviešanas nosacījumus un jauno būvniecības procesu. Tāpat tika panākta vienošanās turpināt sadarbību, lai sagatavotu konstruktīvus priekšlikumus TM izstrādātās Būvju kadastrālās uzmērīšanas procesa attīstības koncepcijas projektam, lai nodrošinātu vienkāršāku un lētāku būves inventarizāciju un līdz ar to arī būvju pieņemšanas ekspluatācijā procesu.

Sarunās tika apspriesta 12.maijā Ministru kabinetā (MK) apstiprinātā Tirdzniecības organizēšanas kārtība ar pašvaldību saskaņojamos tirdzniecības veidos, kuras izstrādē aktīvi piedalījās arī LPS. Jaunā kārtība tirdzniecības organizēšanai būtiski atvieglos šobrīd spēkā esošos tirdzniecības nosacījumus publiskās vietās, tādējādi samazinot administratīvo slogu komersantiem un sekmējot konkurences veidošanos, kas savukārt sekmēs komersantu izmaksu un preču cenu samazināšanos.

Lai atvieglotu jaunās tirdzniecības organizēšanas kārtības piemērošanu praksē, EM līdz 1.jūlijam izstrādās un publicēs mājaslapā vadlīnijas tirdzniecības dalībniekiem. Vadlīniju izstrādei EM lūdza LPS apzināt un iesniegt pašvaldībās neskaidros jautājumus, lai vadlīnijās sniegtu atbildes uz tiem.

Ekonomikas ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības 2010.gada sarunas turpināsies 16.jūnijā, kad tiks diskutēts par dažādiem mājokļu politikas un siltumapgādes aktuāliem jautājumiem, kā arī par Atjaunojamo energoresursu likumprojekta izstrādes gaitu.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!