• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Bankas 1997. gada 3. decembra paziņojums "Dokumenti, kas iesniedzami Latvijas Bankā, lai krājaizdevu sabiedrība saņemtu licenci". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.1997., Nr. 324/328 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210871

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

12.12.1997., Nr. 324/328

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Latvijas Banka

Veids: paziņojums

Pieņemts: 03.12.1997.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apstiprinu:
E. Repše
Latvijas Bankas prezidents

Rīgā 1997. gada 3. decembrī

Dokumenti, kas iesniedzami Latvijas Bankā, lai krājaizdevu sabiedrība saņemtu licenci

Lai krājaizdevu sabiedrība saņemtu licenci banku operāciju (darījumu) veikšanai, Latvijas Bankas Kredītiestāžu uzraudzības pārvaldes Licencēšanas daļā (K. Valdemāra ielā 2a, I zālē, tālr. 702 2312) iesniedzami šādi dokumenti.

1. Latvijas Bankas valdes priekšsēdētājam adresēta VĒSTULE ar lūgumu izsniegt krājaizdevu sabiedrībai licenci banku operāciju (darījumu) veikšanai. Vēstulē jāiekļauj pievienoto dokumentu saraksts. Vēstuli paraksta krājaizdevu sabiedrības dibinātāju pilnvarota persona.

2. Krājaizdevu sabiedrības DIBINĀŠANAS SAPULCES PROTOKOLS (oriģināls), kas atbilst Latvijas Republikas likuma "Par kooperatīvajām (kopdarbības) sabiedrībām" 12. panta prasībām.

3. Krājaizdevu sabiedrības STATŪTI, ko parakstījuši visi dibinātāji (5 oriģināla eksemplāri).

4. LĪGUMS vai VIENOŠANĀS (notariāli vai krājaizdevu sabiedrības dibinātāju pilnvarotas personas apliecināta kopija), kas noslēgta starp krājaizdevu sabiedrības dibinātāju pilnvaroto personu un krājaizdevu sabiedrības izvietošanai paredzēto telpu īpašnieku (valdītāju) vai tā pilnvarnieku par šo telpu iznomāšanu (nodošanu, pārdošanu u.c.) krājaizdevu sabiedrībai un apstiprina tās juridisko adresi.

5. Latvijas Bankas licencētas bankas IZZIŅA, kas apliecina likumdošanas aktos noteiktā dibināšanas pamatkapitāla iemaksu.

6. Krājaizdevu sabiedrības valdes priekšsēdētāja, valdes priekšsēdētāja vietnieka un galvenā grāmatveža kandidatūras raksturojoši dokumenti:

6.1. IZZIŅA (sk. 1. pielikumu);

6.2. neapliecināta PASES kopija;

6.3. IZGLĪTĪBAS DOKUMENTS (krājaizdevu sabiedrības dibinātāju pilnvarotas personas apliecināta kopija), kas apstiprina izziņā sniegtās ziņas par izglītību;

6.4. Valsts valodas atestācijas komisijas izsniegta valsts valodas prasmes APLIECĪBA (kopija), ja minētie kandidāti nav ieguvuši izglītību valsts valodā;

6.5. DARBA GRĀMATIŅA (krājaizdevu sabiedrības dibinātāju pilnvarotas personas apliecināta kopija);

6.6. vēlama arī IETEIKUMA VĒSTULE no iepriekšējās darbavietas (ja kandidāts dokumentu iesniegšanas brīdī nestrādā) vai esošās darbavietas.

7. DOKUMENTI, kas apliecina biedru piederību vienai pilsētai, vienam pagastam, vienam uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai), vienai iestādei, vienas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošām iestādēm vai uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), vienai Latvijas Republikas likumdošanas aktos noteiktā kārtībā izveidotai arodbiedrībai, sabiedriskai vai reliģiskai organizācijai:

7.1. krājaizdevu sabiedrības, kurā apvienojušies vienas pilsētas vai viena pagasta iedzīvotāji, dibinātājiem - pases, kurā skaidri salasāma pieraksta norāde, neapliecināta kopija;

7.2. krājaizdevu sabiedrības, kurā apvienojušies viena uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai iestādes darbinieki, dibinātājiem - darba grāmatiņas kopija, kā arī attiecīgā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vai iestādes statūtu (nolikuma) un reģistrācijas apliecības notariāli apliecināta kopija, bet, ja krājaizdevu sabiedrībā apvienojas vairāku vienas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) vai iestāžu darbinieki, - arī Valsts ieņēmumu dienesta izziņas, kas apliecina visu šo uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) reģistrēšanos par nodokļu maksātājiem attiecīgās pašvaldības administratīvajā teritorijā. Tām iestādēm un organizācijām, kuras nav nodokļu maksātāji, jāiesniedz dokuments, kas apliecina, ka šīs iestādes un organizācijas atrodas vienas pašvaldības administratīvajā teritorijā;

7.3. krājaizdevu sabiedrības, kurā apvienojušies vienas arodbiedrības, sabiedriskas vai reliģiskas organizācijas biedri, dibinātājiem - attiecīgās organizācijas vadītāja izsniegta izziņa, kas apliecina katra dibinātāja piederību šai organizācijai, kā arī attiecīgās organizācijas statūtu un reģistrācijas apliecības notariāli apliecināta kopija.

8. Krājaizdevu sabiedrības SAIMNIECISKĀS DARBĪBAS PLĀNS (krājaizdevu sabiedrības darbības ekonomiskais pamatojums) 2 darbības gadiem (sk. 2. pielikumu).

9. Krājaizdevu sabiedrības KREDĪTKOMITEJAS NOLIKUMS, kredītu izsniegšanas NOTEIKUMI, noguldījumu piesaistīšanas NOTEIKUMI, kredītu un noguldījumu tipveida LĪGUMU PARAUGI.

10. IZZIŅA par krājaizdevu sabiedrības nosaukuma saskaņošanu ar Latviešu valodas institūta Valsts valodas konsultāciju dienestu Akadēmijas laukumā 1, Rīgā, tālr. 722 5879.

Piezīme. Pēc licences saņemšanas krājaizdevu sabiedrības statūti, valdes locekļu saraksti ar Uzņēmumu reģistra atzīmi par reģistrāciju, kā arī attiecīgi apliecināta krājaizdevu sabiedrības reģistrācijas apliecības kopija jāiesniedz Kredītiestāžu uzraudzības pārvaldes Licencēšanas daļā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!