• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par satiksmes ministra darba vizīti Baltkrievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2010., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210667

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atklājot Azerbaidžānas–Latvijas izglītības forumu

Vēl šajā numurā

26.05.2010., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par satiksmes ministra darba vizīti Baltkrievijā

No 19. līdz 21.maijam Minskā satiksmes ministrs Kaspars Gerhards tikās ar Baltkrievijas transporta un komunikāciju ministru Ivanu Ščerbo, lai pārrunātu sadarbību transporta un tranzīta jautājumos. K.Gerhards tikās arī ar Baltkrievijas uzņēmējiem. Ministrs vizītē ieradās pēc Baltkrievijas puses uzaicinājuma. Darba kārtībā bija iekļauti jautājumi, kas skar sadarbības uzlabošanu un jaunu projektu attīstību.

Baltkrievija ir otra lielākā Latvijas sadarbības partnervalsts transporta jomā, un tikšanās laikā ministri pārrunāja sadarbību dzelzceļa pārvadājumu attīstībā. Veiksmīgi sevi pierāda pirms gada sāktie pārvadājumi ar konteinervilcienu “Zubr” maršrutā starp Baltijas jūru un Melno jūru. Kopš tā darbības sākšanas pieaudzis pārvadāto kravu skaits, tāpēc Latvija un Baltkrievija ir ieinteresētas piesaistīt arvien vairāk kravu, tai skaitā no trešajām valstīm. Lai arī šobrīd maršrutā Rīga–Minska ir labi attīstīti pasažieru pārvadājumi ar autotransportu, tika izskatīts jautājums par pasažieru pārvadājumu atjaunošanu pa dzelzceļu.

Ministri apsprieda jautājumu par informācijas pieejamību par Baltkrievijas ražotājiem, kas Latvijas transporta uzņēmumiem ļautu izvērtēt iespējamos kravu veidus un piedāvāt savus pakalpojumus. Tostarp tika pārrunāts jautājums arī par mūsu transporta nozares uzņēmēju piedalīšanos izsolēs, kas tiek rīkotas Baltkrievijā. Ministrs K.Gerhards aicināja Baltkrievijas uzņēmējus aktīvāk izmantot mūsu ostas, speciālās ekonomiskās zonas, ieguldot investīcijas jaunu projektu attīstībā.

Attiecībā uz starptautiskajiem pārvadājumiem ar autotransportu šobrīd ir panākta vienošanās par galējo atļauju kvotu 2010.gadam un sākotnējo kvotu 2011.gadam. Lai veicinātu lielāku Baltkrievijas autopārvadātāju līdzdalību Latvijas pārvadājumu tirgū, puses ir vienojušās, ka Latvijas autopārvadātāju asociācija “Latvijas auto” un Baltkrievijas Autopārvadātāju asociācija (BAMAP) rīkos pārvadātāju, kravu īpašnieku un ekspeditoru pārstāvju tikšanos. Mūsu ministrs informēja par paveikto elektroniskās autodeklarēšanas sistēmas TIR–EPD ieviešanā, kas Baltkrievijas pārvadātājiem atvieglos un paātrinās muitas formalitāšu kārtošanu uz robežas.

Vizītes laikā K.Gerharts apmeklēja lidostu Minskā un iepazinās ar tās darbību. Abas puses parakstīja protokolu par tālāko rīcību starpvalstu sadarbībā transporta un tranzīta jautājumos. Jāpiebilst, ka Baltkrievijas transporta ministrs I.Ščerbo nesen tika apstiprināts par Latvijas–Baltkrievijas starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos līdzpriekšsēdētāju. Šīs komisijas līdzpriekšsēdētājs no Latvijas puses arī ir satiksmes ministrs.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!