• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rompuja grupu krīzes risinājumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.05.2010., Nr. 82 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210657

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par kredītfonda ieviešanas un darbības pieredzi Lietuvā

Vēl šajā numurā

26.05.2010., Nr. 82

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rompuja grupu krīzes risinājumos

Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis 21.maijā Briselē piedalījās augsta līmeņa darba grupas sēdē, ko vadīja Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompujs un kuras uzdevums ir apspriest un piedāvāt Eiropas Savienības līmeņa pasākumus, lai panāktu labāku esošās krīzes risinājumu un stingrāku budžeta disciplīnu.

2010.gada 25. un 26.marta Eiropadome pilnvaroja ES prezidentu H.van Rompuju sadarbībā ar Eiropas Komisiju izveidot augsta līmeņa darba grupu, kuras sastāvā iekļaut dalībvalstu, esošās prezidējošās valsts un Eiropas Centrālās bankas pārstāvjus. Latviju darba grupā (tā sauktajā Rompuja grupā) pārstāv FM valsts sekretārs, viņa vietnieks ir Ministru prezidenta padomnieks Gints Freimanis.

Pirmajā sanāksmē tiek pārrunātas darba grupai dotās pilnvaras, to realizācijas iespējas un Eiropas Komisijas 12.maija paziņojums par priekšlikumiem uzraudzības un sankciju mehānismiem, lai stingrāk vērstos pret tām ES dalībvalstīm, kuras pieļauj pārmērīgu budžeta deficītu, lielu valsts parādu vai arī īsteno politikas, kas liek šaubīties par šo valstu finanšu sistēmas ilgtspēju un ekonomikas konkurētspēju.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!