• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Uzrunājot Pašvaldību savienības 21.kongresa dalībniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2010., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210604

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrs: Uzrunājot Pašvaldību savienības 21.kongresa dalībniekus

Vēl šajā numurā

25.05.2010., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre: Uzrunājot Pašvaldību savienības 21.kongresa dalībniekus

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe 21.maijā, uzstājoties Latvijas Pašvaldību savienības 21.kongresā, aicināja pašvaldību vadītājus neaizmirst iedzīvotājus un pievērst uzmanību novadu attālāko teritoriju attīstībai.

Ministre atzina, ka pašvaldībām tāpat kā valstij kopumā šobrīd ir izaicinājumiem bagāts laiks. “Nosakot prioritātes pēc pašvaldību vēlēšanām, kas noslēdza administratīvi teritoriālo reformu, kā arī plānojot šā gada budžetus, ir nācies nopietni domāt, kā sabalansēt pieejamos resursus un iedzīvotāju vajadzības,” sacīja D.Staķe. “Tāpat, raugoties uz pašvaldību budžetu izpildes rādītājiem, es saprotu, ka, iekasējot iedzīvotāju ienākuma nodokli 92 procentu apmērā no plānotā, līdzekļi var būt nepietiekami visu funkciju kvalitatīvai veikšanai,” norādīja ministre, “tomēr iedzīvotājus, jo īpaši cilvēkus laukos, nedrīkst aizmirst un ir jāatrod iespējas, kā nogādāt skolēnus skolās, kā atbalstīt bezdarbniekus un trūcīgos iedzīvotājus.”

Ministre norādīja, ka administratīvi teritoriālā reforma Latvijas kartē iezīmēja jaunas teritoriālās vienības, kas līdzi nesa būtiskas pašvaldību darba organizācijas izmaiņas, kā arī daudzviet ietekmēja iedzīvotāju ierasto dzīvi pagastos. Atsaucoties uz izveidojušos situāciju atsevišķos novados, kuros iedzīvotāji dažādu iemeslu dēļ pauduši vēlmi grozīt jaunizveidoto novadu robežas, ministre aicināja novadu vadītājus izvērtēt pašvaldības darbu un iedzīvotāju apmierinātību ar to visā novada teritorijā.

“Viesojoties Rojas novadā, bija redzama cilvēku neapmierinātība, un lielā mērā tas saistāms ar pašvaldības sadarbību ar iedzīvotājiem. Domāju, ka patlaban situācija ir nonākusi strupceļā, un Mērsraga un Rojas pagastu palikšana vienā novadā varētu sarežģīt pašvaldības turpmāko darbu. Galalēmumus par šo situāciju gan pieņems valdība un Saeima,” norādīja ministre.

“Tomēr ceru, ka šī nav vispārēja tendence, un tādēļ aicinu pašvaldības meklēt iespējas sniegt saviem iedzīvotājiem to, kas no pašvaldības tiek sagaidīts,” akcentēja D.Staķe.

Ministre norādīja, ka savā darbā reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres amatā turpinās Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas sākto darbu pie vienas pieturas aģentūras principa ieviešanas pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai, kas mazinās ne tikai administratīvo slogu pašvaldībām, bet arī uzlabos pakalpojumu pieejamību un laika patēriņu pakalpojumu saņemšanai iedzīvotājiem.

Tāpat ministre informēja, ka šobrīd norit darbs pie priekšlikumu izstrādes par pašvaldību budžetu ieņēmumu bāzes paplašināšanu, un aicināja pašvaldības aktīvi iesaistīties un sniegt priekšlikumus gan par pašvaldību budžetu ieņēmumu bāzes paplašināšanu, gan finanšu izlīdzināšanas sistēmas uzlabošanu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!