• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vides ministrijas 2009.gada pārskatu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2010., Nr. 81 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210597

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zemkopības ministrijas 2009.gada pārskatu

Vēl šajā numurā

25.05.2010., Nr. 81

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vides ministrijas 2009.gada pārskatu

Vides ministrijas 2009.gada pārskats visos būtiskajos aspektos sniedz skaidru un patiesu priekšstatu par Vides ministrijas finanšu stāvokli, tā izmaiņām un darbības rezultātiem, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK). Tomēr VK norāda arī uz vairākām nepilnībām Vides ministrijas darbībā.

2009.gadā Vides ministrija veica būtiskas reorganizācijas vides resorā, lai ietaupītu resursus un centralizētu administratīvās funkcijas. VK konstatēja, ka ir gan panākts ikmēneša 56 395 latu ietaupījums, apvienojot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūru un Bīstamo atkritumu pārvaldības valsts aģentūru, gan par 15 854 latiem palielināti vidējie mēneša izdevumi citai iestādei – Dabas aizsardzības pārvaldei.

Valsts kontrole norāda arī uz normatīvo aktu pārkāpumiem, nepamatoti izmaksājot atvaļinājuma kompensācijas 55 593 latu apmērā reorganizēto iestāžu darbiniekiem, kuri turpināja darbu minēto iestāžu tiesību un saistību pārņēmējā – SIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs”. Kā neekonomisku un neefektīvu budžeta līdzekļu izlietošanas piemēru VK uzsver rīkojuma izdošanu par atlaišanas pabalsta izmaksu 1900 latu apmērā reorganizētās iestādes “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras” direktoram, tajā pašā dienā ieceļot minēto personu par jaunizveidotās SIA valdes locekli.

Lai gan jau 2009.gada 1.jūlijā tika pieņemts lēmums par Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras likvidāciju, 2009.gada jūlijā vēl tika iepirkti pamatlīdzekļi par 5533 latiem, kas norāda uz iespējamu valsts budžeta līdzekļu izlietošanu jaundibināmā SIA vajadzībām.

VK konstatēja, ka nav izveidots arī efektīvs jaunizveidotās SIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” pārraudzības mehānisms, jo kapitālsabiedrībai 2009.gadā piešķirtās valsts budžeta dotācijas daļa (160 890 lati) ir izlietota neatbilstoši paredzētajam mērķim, tajā skaitā nepamatoti palielinot izdevumus atlīdzībai.

VK arī konstatēja, ka 2009.gadā SIA “Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs” par vienu un to pašu valsts uzdevumu izpildi ir saņēmusi 58 490 latu finansējumu gan no valsts budžeta dotācijas, gan no Latvijas Vides aizsardzības fonda. Revīzijā konstatēts, ka, likvidējot Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūru un Bīstamo atkritumu pārvaldības valsts aģentūru un laikus neinformējot Eiropas Komisiju, ir pārkāpti Eiropas Savienības atbalsta saņemšanas nosacījumi un radīts papildu saistību risks valsts budžetā vismaz par 1 023 549 latiem sakarā ar Eiropas Savienības finansēto projektu rezultātā izveidoto un iegādāto pamatlīdzekļu atsavināšanu.

Finanšu revīzija veikta par 2009.gada pārskata sagatavošanas pareizību, un Valsts kontrole ar atbildīgajām amatpersonām ir saskaņojusi veicamās darbības un termiņus revīzijā konstatēto nepilnību novēršanai. Arī turpmāk Valsts kontrole sekos līdzi ieteikumu ieviešanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!