• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sadarbības līgums starp Latvijas rūpniecības konfederāciju un Lietuvas rūpniecības konfederāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.1996., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210493

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sadarbības līgums starp Latvijas rūpniecības konfederāciju un Lietuvas rūpniecības konfederāciju (lietuviešu valodā)

Vēl šajā numurā

15.11.1996., Nr. 195

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 14.11.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sadarbības līgums starp Latvijas rūpniecības konfederāciju un Lietuvas rūpniecības konfederāciju

Latvijas rūpniecības konfederācija un Lietuvas rūpniecības konfederācija (turpmāk sauktas “Puses”), ņemot vērā ievērojamās izmaiņas abu pušu rūpniecībā;

— atzīstot par svarīgu sadarbību daudzpusīgu kontaktu veidošanā starp Latvijas un Lietuvas rūpniecības subjektiem;

— cenšoties uz tālāku sadarbību un ekonomisko attiecību starp Latvijas un Lietuvas republikām;

noslēdza sekojošu līgumu.

1.pants. Savas kompetences ietvaros Puses veidos un veicinās partnerattiecības starp abu valstu rūpniekiem un biznesmeņiem.

2.pants. Puses paplašinās un stiprinās jebkuru savstarpēji izdevīgu sadarbību starp konfederāciju dalībniekiem, kā arī citiem saimnieciskiem subjektiem Latvijā un Lietuvā. Īpaša uzmanība tiks veltīta starpvalstu ekonomiskai integrācijai, ražošanas kooperācijai, kopuzņēmumu veidošanai.

3.pants. Savas kompetences ietvaros Puses centīsies izmantot savu ietekmi uz saimnieciskām un valdības organizācijām savās valstīs, lai veidotu savstarpēji ekonomiski izdevīgus sadarbības nosacījumus un mehānismus starp Latviju un Lietuvu. Puses veicinās un koordinēs kopīgu savstarpēji izdevīgu ražošanas attīstības programmu izstrādi un realizāciju.

4.pants. Puses atbalstīs un veicinās starpvalstu tirdzniecību starp Latviju un Lietuvu. Puses veicinās to problēmu risināšanu, kas saistītas ar nodevu, muitas un transporta jautājumiem darījumu subjektu starpā.

5.pants. Puses veicinās abu valstu kopuzņēmumu veidošanu. Puses atbalstīs savu dalīborganizāciju komerciālo darbību otrā valstī un otras valsts organizāciju darbību savā valstī.

6.pants. Puses apmainīsies ar komercdarbības informāciju un informāciju par savu dalībnieku nodomiem eksporta un importa jautājumos otrā valstī. Puses apmainīsies ar informāciju par savstarpējās abu valstu ekonomiskās sadarbības likumdošanas un citu nosacījumu jautājumiem.

7.pants. Puses izskatīs iespēju izveidot darba grupu priekšlikumu sagatavošanā nacionālo likumdošanas aktu pilnveidošanai, lai nodrošinātu abpusēji izdevīgu ražošanas kooperācijas un preču tirgus attīstību.

8.pants. Puses atbalstīs un veicinās rūpnieku piedalīšanos gadatirgos un izstādēs otrā valstī, kā arī organizēs delegāciju u.c. apmeklējumus uz sanāksmēm, semināriem, konferencēm, uzņēmumiem.

9.pants. Šo sadarbības līgumu var izmainīt un papildināt tikai ar abu pušu piekrišanu.

10.pants. Šis līgums stājas spēkā no parakstīšanas brīža un darbojas uz laiku, līdz kāda no Pusēm rakstiski neinformē otru par tā denonsāciju sešus mēnešus iepriekš.

Noslēgts Rīgā 1996.gada 14.novembrī divos eksemplāros, katrs latviešu, lietuviešu un angļu valodā, pie kam visiem eksemplāriem ir vienāds spēks.

Latvijas rūpniecības Lietuvas rūpniecības

konfederācijas vārdā: Jānis Meļķis konfederācijas vārdā: Mykolas Aleliūnas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!