• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vides ministrs: Piedaloties HELCOM ministru sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.05.2010., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

21.05.2010., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vides ministrs: Piedaloties HELCOM ministru sanāksmē

20.maijā HELCOM ministru sanāksmē Maskavā, Krievijā, Latvija uzsvēra pārrobežu sadarbības nozīmību un atbalstīja nepieciešamību izstrādāt Baltijas jūras telpisko plānojumu.

Latvijas delegācijas vadītāja, Vides ministrijas parlamentārā sekretāre Žaneta Mikosa uzrunas laikā norādīja, ka efektīvas vides aizsardzības nodrošināšanai Baltijas jūrā, vienlaikus nodrošinot ilgtspējīgu saimniekošanu, būtiski ir izstrādāt Baltijas jūras telpisko plānojumu. Tomēr šo plānu izstrādē, lai sasniegtu maksimālo rezultātu, jāievēro vienota pieeja.

Sanāksmes laikā Ž.Mikosa norādīja, ka Latvija jau ir spērusi pirmo būtisko soli, lai samazinātu eitrofikācijas riskus Baltijas jūrā, t.i., pieņemts aizliegums tirgot veļas mazgājamos līdzekļus, kuru sastāvā ir vairāk nekā 0,5% fosfātu. Savukārt, diskutējot par Baltijas jūras rīcības plānu (BJRP) un valstu pienākumu tā mērķu sasniegšanā, Latvija uzsvēra, ka ES valstīm nav jāizdomā jauni instrumenti, jo pašlaik ļoti daudz pienākumu izriet no dažādām ES direktīvām.

Vides ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!