• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par plūdu radītajiem zaudējumiem pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210349

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2010.gada 17.maijā

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par plūdu radītajiem zaudējumiem pašvaldībām

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM), apkopojot informāciju par pašvaldību zaudējumiem, kuri radušies plūdu laikā šā gada pavasarī, secināja, ka zaudējumu novēršanai nepieciešami 1 020 149 lati.

Lai novērstu pavasara plūdu radītos bojājumus pašvaldību infrastruktūras objektiem, kuri saistīti ar pašvaldību funkciju veikšanu, RAPLM aicināja pašvaldības iesniegt informāciju par nepieciešamajiem finanšu līdzekļiem zaudējumu novēršanai. Kopumā informāciju par līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” iesniedza 36 pašvaldības.

Pēc pašvaldību iesniegtās informācijas secināms, ka lielākie zaudējumi plūdu laikā radušies Ilūkstes novada domei – 177 605 latu apmērā, Daugavpils novada domei – 124 969 latu apmērā, Jelgavas novada domei – 69 724 latu apmērā un Viļakas novada domei – 94 652 latu apmērā.

Tā kā noteikumi par kārtību, kādā pieprasa un izlieto budžeta līdzekļus neparedzētiem gadījumiem, paredz, ka pašvaldībām jānodrošina līdzfinansējums attiecīgajam objektam radīto zaudējumu novēršanā ne mazāk kā 30 procentu apmērā, no valsts budžeta pašvaldībām nepieciešami kopumā 811 874 lati.

Izņēmums līdzfinansējuma nodrošināšanai ir sociālās aprūpes centrs, dienas aprūpes centrs, sociālā māja vai internātskola. Ja objekts ir apdrošināts, pašvaldības līdzfinansējumā ietilpst objekta apdrošināšanas prēmija attiecīgajam gadam.

Patlaban RAPLM izvērtē pašvaldību iesniegtos pieprasījumus par finansējuma piešķiršanu. Noteikumi paredz pašvaldībām sagatavot aktu, kas apliecina notikušo faktu un ar to saistītos zaudējumus, pieprasīto līdzekļu aprēķinu, kurā norāda veicamo darbu, pakalpojumu vai pasākumu aprakstu, nepieciešamo materiālu daudzumu, apliecinājumu no būvvaldes, ka aprēķinā iekļautās cenas atbilst vidējām tirgus cenām.

Pašvaldībām bija jāiesniedz arī pieprasīto līdzekļu plānoto izdevumu tāme, apliecinājums, ka infrastruktūras objekts ir pašvaldības īpašumā vai valdījumā un ka par objektu pašvaldībai pienākas vai nepienākas apdrošināšanas atlīdzība, kas jāizvērtē.

Ņemot vērā, ka finanšu līdzekļi 2010.gada valsts budžeta programmā ir ierobežoti, RAPLM plāno pēc iespējas ātrāk izvērtēt finanšu pieprasījumus, lai novērstu plūdu radītos zaudējumus, un jūnija sākumā Ministru kabinetā vienkopus iesniegt pieprasījumu par valsts finansējuma piešķiršanu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu
ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!