• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par aicinājumu pirms tūrisma sezonas sākšanās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210347

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par algu dubultošanu valsts kapitālsabiedrību vadībā

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par aicinājumu pirms tūrisma sezonas sākšanās

Sakarā ar tuvojošos tūrisma sezonu Ārlietu ministrija aicina personas, kurām ieceļošanai Latvijā nepieciešama vīza, jau laikus vērsties Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs un iesniegt dokumentus vīzu saņemšanai. Sakarā ar personāla un finanšu resursu samazinājumu ārlietu dienestā Ārlietu ministrija brīdina, ka vīzu pieteikumu iesniegšanai Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs, it īpaši NVS reģionā, var veidoties rindas un to apstrādei vasaras sezonā būs nepieciešams ilgāks laiks.

Ņemot vērā, ka ar Eiropas Vīzu kodeksa piemērošanas uzsākšanu 5.aprīlī Šengenas vīzu izsniegšanas jomā ir ieviestas nelielas izmaiņas, vīzu pieprasītājiem ir īpaša uzmanība jāpievērš to rīcībā esošajiem ceļošanas dokumentiem.

Ceļošanas dokuments ir derīgs, ja tā derīguma termiņš pārsniedz vismaz trīs mēnešus pēc dienas, kad plānots izceļot no Šengenas teritorijas; tajā ir vismaz divas brīvas lapaspuses; tas ir izdots pēdējos desmit gados.

Pirms vīzu pieteikumu iesniegšanas pārstāvniecībā informācijas noskaidrošanai par nepieciešamajiem dokumentiem un pieteikumu iesniegšanas procedūrām Ārlietu ministrija iesaka rūpīgi iepazīties ar Ārlietu ministrijas un pārstāvniecību mājaslapā pieejamo informāciju.

Vispārīgu informāciju par vīzu saņemšanas kārtību ir iespējams saņemt Ārlietu ministrijas un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes mājaslapā, kā arī zvanot uz Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta bezmaksas informatīvo tālruni ceļotājiem 8000 5905.

Vienlaikus Ārlietu ministrija aicina tos Latvijas valstspiederīgos, kuri pastāvīgi uzturas ārvalstīs, jau laikus izvērtēt, vai tuvākajā laikā nav paredzams mainīt pasi vai kārtot citas formalitātes ar LR pārstāvniecību ārvalstīs starpniecību. Tā kā jau šobrīd pārstāvniecībās ievērojami ir palielinājies konsulārā darba apjoms, ieteicams laikus vērsties pārstāvniecībā, lai vienotos par iespējamo pakalpojuma saņemšanas laiku. Pirms pakalpojuma veikšanas Ārlietu ministrija aicina rūpīgi precizēt līdzi ņemamo dokumentu sarakstu katrā atsevišķā gadījumā pārstāvniecību mājaslapās, lai pakalpojumu būtu iespējams saņemt iespējami īsākā termiņā.

Ārlietu ministrijas Informācijas
un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!