• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par robežkontroli uz Šengenas zonas iekšējām robežām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.05.2010., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrija: Par uzņēmējdarbības vides uzlabošanas pasākumiem

Vēl šajā numurā

20.05.2010., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par robežkontroli uz Šengenas zonas iekšējām robežām

Sakarā ar NATO Parlamentārās asamblejas 2010.gada pavasara sesiju Rīgā Latvija uz laiku no 24.maija līdz 1.jūnijam atjaunos robežkontroli uz Šengenas zonas iekšējām robežām. Pagaidu robežkontrole tiks uzsākta 24.maijā pulksten 9 un izbeigta 1.jūnijā pulksten 18. Latvijas atbildīgie dienesti informē, ka pagaidu robežkontroles laikā personai, šķērsojot Latvijas valsts robežu, būs jāuzrāda ceļošanai derīgs dokuments. Minētajos datumos robežas šķērsošana būs atļauta tikai caur pagaidu robežkontroles punktiem.

Pagaidu robežkontrole nozīmē, ka personām, kuras vēlēsies ieceļot Latvijā, tiks pārbaudīti dokumenti – proti, minētajā laika periodā tiks atjaunota robežšķērsošanas kārtība, kāda bija spēkā līdz Latvijas pievienošanās Šengenas konvencijai 2007.gadā. Arī šobrīd, ieceļojot Latvijā, personai ir jābūt ceļošanai derīgam personu apliecinošam dokumentam, bet laikā no 24.maija līdz 1.jūnijam tiks atjaunota vispārēja dokumentu kontrole pagaidu robežkontroles punktos.

Eiropas Savienības pilsoņi Šengenas zonas iekšējās robežas drīkst šķērsot, uzrādot ID kartes.

Latvijas atbildīgie dienesti aicina ņemt vērā, ka uz robežas tiks veikta dokumentu kontrole, līdz ar to robežas šķērsošana varētu prasīt ilgāku laiku, kā arī pēc iespējas atturēties no robežšķērsošanas laikā no 24.maija līdz 1.jūnijam un rēķināties ar to, ka uz robežām var veidoties rindas, tātad izbraukšana jāplāno laikus.

Šī ir pirmā reize pēc Latvijas pievienošanās Šengenas zonai 2007.gada 21.decembrī, kad Latvija ievieš pagaidu robežkontroli. Latvijas atbildīgie dienesti aicina pilsoņus un valsts viesus ar sapratni izturēties pret veiktajiem pasākumiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!