• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par robežsardzes šodienas tehniskajām iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.1999., Nr. 11/12 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21021

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas atbalstu - Par Telekomunikāciju tarifiem - Par pensionāru protestu

Vēl šajā numurā

15.01.1999., Nr. 11/12

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par robežsardzes šodienas tehniskajām iespējām

Vakar, 14. janvārī, notika Valsts robežsardzes priekšnieka Gunāra Dāboliņa preses konference. Tās ievadā G. Dāboliņš Valsts robežsardzes personālsastāva vārdā pasniedza Brīvības pieminekļa atjaunošanas fonda priekšniekam Raimondam Bultem robežsargu ziedojumus Brīvības pieminekļa atjaunošanai 2033,22 latu vērtībā. Vislielāko summu ziedojuši Latgales robežsargi no Daugavpils un Ludzas pārvaldēm.

G. Dāboliņš

klātesošos informēja par Eiropas Savienības ekspertu 1998. gada 20. oktobra slēdzienu par Latvijas Valsts robežsardzes un robežas vadības pašreizējo situāciju un tās attīstības perspektīvām:

— Eiropas Savienības ekspertu slēdziens ir ļoti apjomīgs, tas ir materiāls uz 60 lapām. Es vēlētos to īsumā komentēt. Eiropas Savienības eksperti pie mums strādāja no pagājušā gada 20. jūlija līdz 15. septembrim. Tā kā ziņojums ir datēts ar pagājušā gada 20. oktobri, šobrīd tas jau ir mazliet novecojis, jo pagājušā gada nogalē robežsardze ir ļoti daudz paveikusi, īpaši austrumu robežas iekārtošanā. Ekspertu slēdziens ir izdarīts, pamatojoties uz sarunām ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu, Iekšlietu ministrijas Pilsonības un imigrācijas departamentu, Valsts robežsardzi. Eksperti četras reizes ir apmeklējuši mūsu robežu un iepazinušies ar robežsargu praktisko darbu. Slēdzienā galvenā uzmanība tika pievērsta austrumu robežas demarkācijai, draudu analīzei, darba organizācijai, robežsardzes operativitātes spējām, robežkontrolei, personālsastāvam un nākotnes perspektīvām un attīstības virzieniem. Pēc robežsardzes pārejas no Aizsardzības ministrijas uz Iekšlietu ministriju 1997. gadā Latvijas robežsardze ir attīstījusies ļoti strauji, tā ir profesionāli vadīta, kompetenta un efektīva organizācija, kurā galvenokārt izmanto profesionāļus. Eksperti savā slēdzienā atzina, ka likumdošana būtiskākajos jautājumos ir sakārtota un dod robežu sargājošām institūcijām adekvātas pilnvaras, taču ir jūtams finansu trūkums.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!