• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210148

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolēnu dziesmu un deju svētkiem

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvji 5.maijā tikšanās laikā vienojās par padziļinātu sadarbību, formulējot Latvijas nostāju par Eiropas Savienības (ES) ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem.

“Pieņemot ar Eiropas Savienību saistītus lēmumus, ļoti būtiska ir tieši nevalstisko organizāciju loma. Laikus iesaistot sociālos partnerus, varam precīzāk definēt un aizstāvēt Latvijas nacionālās intereses būtiskos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumos,” norāda V.Paegle.

Tikšanās laikā komisijas priekšsēdētāja uzsvēra, ka Eiropas lietu komisijas sēdes ir atklātas un izskatāmajos jautājumos ieinteresētie NVO pārstāvji tās brīvi var apmeklēt. “Izskatot Latvijas nostāju par Eiropas Savienības ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem, komisijas deputāti vienmēr īpašu uzmanību pievērš tam, lai to sagatavošanas gaitā ministrijas būtu konsultējušās ar nevalstiskajām organizācijām un ņēmušas vērā to viedokli,” uzsvēra V.Paegle. Turklāt atšķirībā no citām ES dalībvalstīm, kur parlamentu Eiropas lietu komisiju viedokļiem nereti ir tikai konsultatīvs raksturs, Saeimas Eiropas lietu komisijas viedoklis Ministru kabinetam ir saistošs.

Komisijas priekšsēdētāja un NVO pārstāvji vienojās paplašināt Saeimas Eiropas lietu komisijas interneta mājaslapā pieejamo komisijas darba kārtību. Puses bija vienisprātis, ka internetā iekļaujama papildu informācija par izskatāmajiem jautājumiem, lai NVO pārstāvji laikus varētu uzzināt par tiem interesējošiem jautājumiem un lemt par savu dalību komisijas sēdēs.

Uz tikšanos ar Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju bija ieradušies pārstāvji no Latvijas Pilsoniskās alianses, Rīgas Samariešu biedrības, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Latvijas Lauku foruma, Eiropas kustības Latvijā un sabiedriskās politikas centra “Providus”.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!