• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu Zemessardzes likumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumu papildināšanu

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu Zemessardzes likumu

Saeima 6.maijā galīgajā lasījumā atbalstīja jaunu Zemessardzes likumu. Likums izstrādāts, lai precīzāk definētu Zemessardzes uzdevumus un lomu valsts aizsardzības sistēmā, kā arī nodrošinātu zemessargu līdzdalību kolektīvās drošības, teritoriālās aizsardzības un sabiedrības drošības pasākumos.

Ņemot vērā, ka pēdējos gados būtiski mainījušies Zemessardzes uzdevumi, tās vieta valsts aizsardzības sistēmā, pakļautība un struktūra, 1993.gadā pieņemtais likums “Par Latvijas Republikas Zemessardzi” bija novecojis un tā līdzšinējā redakcija nespēja pilnvērtīgi regulēt Zemessardzes darbu.

Jaunais likums paredz, ka Zemessardze pilda dažādus valsts aizsardzības uzdevumus, piemēram, Nacionālo bruņoto spēku kaujas atbalstu un kaujas nodro­ši­nā­ju­mu, kā arī sprādzienbīstamu priekšmetu iznīci­nā­šanu. Zemes­sardze piedalās arī starptautiskajās operācijās un ātrās reaģēšanas spēkos.

Ņemot vērā, ka zemessargu uzdevumi idejiski arvien vairāk tiek pietuvināti profesionālā dienesta karavīru uzdevumiem, likums izstrādāts tā, lai vienādos aps­tāk­ļos zemessargu tiesības un sociālās garantijas būtu līdzvēr­tīgas profesionālā dienesta karavīru tiesībām un garantijām. Likums skaidri definē zemessarga statusu, ļaujot nodrošināt noteiktas sociālās garantijas atkarībā no zemessarga iesaistīšanās veida Zemessardzes uzdevumu izpildē.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!