• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Elektronisko mediju likumprojektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210140

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES valstu budžetu izvērtēšanu Eiropas Komisijā

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Elektronisko mediju likumprojektu

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 5.maijā sāka darbu pie jaunā elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību regulējošā likumprojekta sagatavošanas trešajam lasījumam.

Komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene norādīja, ka Elektronisko mediju likumprojekta galīgajam lasījumam ir saņemti 125 priekšlikumi. Sasaucot pat čet­ras sēdes nedēļā, komisija nolēma strādāt ļoti intensīvi, lai darbu pie likumprojekta pabeigtu līdz jūnija pirmajai nedēļai.

Komisija vienojās likumprojektu papildināt ar jaunām normām, lai ļautu reģionālajiem un vietējiem plašsaziņas līdzekļiem turpināt apraidi analogajā formātā, tādējādi nodrošinot plašsaziņas līdzekļu daudzveidību un pieejamību. Kā informēja komisijas priekšsēdētāja, lai veicinātu latviešu valodā raidošo kanālu pieejamību visā valsts teritorijā, likumā plānots noteikt, ka vismaz viena Latvijas Televīzijas programma tiek pārraidīta brīvai uztveršanai vismaz vienā satelītā. Likumu plānots papildināt ar jaunu pantu, kas paredz ierobežot plašsaziņas līdzekļu dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. Deputāti plāno diskutēt, vai aizliegt tikai stipro alkoholisko dzērienu reklāmu televīzijā. Diskusijas gaidāmas arī par jaunās Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes plānoto locekļu skaitu.

Jauns likums nepieciešams, lai noteiktu Latvijas jurisdikcijā esošo elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbības, veidošanas, reģistrācijas un uzraudzības kārtību atbilstoši mūsdienu tehnoloģiju attīstības tendencēm un Eiropas Savienības prasībām. Likumprojekts izstrādāts, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai sadarbojoties ar Nacionālo radio un televīzijas padomi, Saeimas Juridisko biroju, kā arī nozares pārstāvjiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!