• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.05.2010., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gadatirgu un ielu tirdzniecības pasākumu norises kārtību

Vēl šajā numurā

18.05.2010., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas vēstnieces iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 12.maijā tikās ar Francijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Šantālu Puarē, kura bija ieradusies iepazīšanās vizītē. Tikšanās laikā pārrunāti abu valstu parlamentārie kontakti, kā arī iespējas veicināt kontaktus pašvaldību līmenī un ekonomisko sadarbību.

Sveicot vēstnieci Saeimā, G.Daudze Latvijas un Francijas attiecības raksturoja kā lieliskas, ar labu attīstības potenciālu. “Esmu pārliecināts, vēstnieces kundze, ka jūsu pilnvaru laikā abu valstu attiecību pozitīvā dinamika turpināsies,” teica Saeimas priekšsēdētājs.

Abu valstu labās attiecības veidojušās daudzu gadu garumā, atzīmēja G.Daudze, pateicoties par Francijas sniegto atbalstu Latvijas neatkarības de iure atzīšanā, kā arī Francijas konsekvento politiku, neatzīstot Latvijas nelikumīgo inkorporāciju PSRS sastāvā. “Mēs augstu vērtējam Francijas nostāju šajos vēsturiskajos notikumos. Šodien mums ir visi nepieciešamie priekšnoteikumi, lai Latvijas un Francijas attiecības turpinātu attīstīties tikpat sekmīgi,” norādīja G.Daudze.

Pārrunājot abu valstu politiskos kontaktus, puses bija vienisprātis par parlamentārās sadarbības īpašo lomu. Š.Puarē pauda gandarījumu par Saeimas ieguldīto darbu, organizējot NATO Parlamentārās asamblejas sesiju, kura no 28.maija līdz 1.jūnijam notiks Rīgā. Francijas parlamenta abu palātu delegācijā šajā Rīgas sesijā būs 11 parlamentārieši, darīja zināmu vēstniece, paužot pārliecību par Parlamentārās asamblejas sesijas pozitīvo ietekmi uz abu valstu parlamentārajiem kontaktiem.

Sarunā tika apspriestas arī iespējas intensificēt uzņēmēju un pašvaldību kontaktus. Kā sekmīgas sadarbības paraugu pašvaldību līmenī vēstniece minēja Vents­pils un tās Francijas sadraudzības pilsētas Loriānas ilggadīgos kontaktus. Arī Saeimas priekšsēdētājs izteica gandarījumu par abu pilsētu sekmīgo sadarbību, piebilstot, ka savulaik kā ārsts vairākkārt stažējies Loriānā. “Man ir patiess prieks, ka šī pilsētu draudzība joprojām tiek kopta. Tā ir lielisks piemērs, kā pašvaldību un iedzīvotāju līmenī starp valstīm veidot ciešus un sirsnīgus kontaktus,” atzina G.Daudze.

Jaunā Francijas vēstniece Š.Puarē ir karjeras diplomāte ar 30 gadu pieredzi diplomātiskajā dienestā. Bijusi vēstniece Azerbaidžānā un Norvēģijā, strādājusi Francijas vēstniecībā Rumānijā un Vācijā, pārstāvniecībā ANO, kā arī ieņēmusi dažādus amatus Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!