• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Franču kooperatori. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.10.1996., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210125

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Austrija atbalsta Latvijas virzību uz Eiropu un ar neviltotām simpātijām atbalsta tās gaitu

Vēl šajā numurā

30.10.1996., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Franču kooperatori —

Jelgavas, Tukuma

un Liepājas rajonā

Šonedēļ Latvijā uzturas Francijas Luāras apgabala Lauksaimniecības kameras delegācija, lai iepazītos un turpinātu savstarpējo sadarbību lauksaimniecības kooperatīvu veidošanā un attīstībā. Franču lauksaimnieki latviešiem piedāvā īpašu kooperācijas programmu, kuru viņi jau daļēji ir realizējuši kaimiņvalsts — Lietuvas — Pluņģes rajonā.

Ar Luāras apgabala un lietuviešu zemnieku pieredzi kooperatīvo sabiedrību veidošanā klātienē jau iepazinušies vairāki Latvijas lauksaimnieki. Kā vienu no galvenajiem nosacījumiem veiksmīgai kooperācijai viesi ieteica veidot paraugkooperatīvus, kuri strādātu ļoti intensīvi, ar konkrētiem aprēķiniem un izmaksām.

Luāras apgabala Lauksaimniecības kameras prezidents Ksavjē Belēns atzina, ka Latvijā ir pateicīga zeme, gudri un uzņēmīgi zemnieki, visi priekšnoteikumi precīzai Francijas kooperatoru piedāvāto programmu realizēšanai. Šo apgalvojumu Ksavjē Belēns izteica pēc tikšanās ar kooperācijas valsts ministru Ati Slakteri, kā arī pēc iepazīšanās ar vairākām kooperatīvajām sabiedrībām Jelgavas, Tukuma un Liepājas rajonā.

Šodien, 24.oktobrī, delegācija devās uz agrofirmu “Tērvete” (starp citu, delegācijas vadītāju K.Belēnu ļoti interesē Latvijas zirgi...) un Dobeles rajona Augstkalnes pagasta zemnieku saimniecību “Ausekļi”.

Vizītes noslēgums 25.oktobrī — Ozolniekos, Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju centrā, kurā notiks kopīgs latviešu un franču seminārs par perspektīvas lauksaimniekošanas jautājumiem.

Dagnija Muceniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!