• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Līgums starp Dānijas vides un enerģētikas ministru un Latvijas ekonomikas ministru par palīdzību ar vidi saistītajai enerģētikas sektora programmai 1996. gadam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1996., Nr. 177 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210110

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dokumentu atsaukums

Vēl šajā numurā

22.10.1996., Nr. 177

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar Ministru kabineta 1996. gada 16. oktobra rīkojumu nr. 408

Tulkojums

Līgums starp Dānijas vides un enerģētikas ministru un Latvijas ekonomikas ministru par palīdzību ar vidi saistītajai enerģētikas sektora programmai 1996. gadam

 

Sadarbības Līguma ietvaros enerģētikas jomā, kas parakstīts 1992. gada 28. oktobrī starp Latvijas Republiku un Dānijas Karalisti, līgumu parakstījušās puses ir vienojušās, ka Dānijas palīdzība Latvijai 1996. gadam atbilstoši Dānijas ar apkārtējo vidi saistītajai enerģētikas sektora programmai ir attiecināma uz turpmāk minētajām sadarbības sfērām.

Līgumu ir apstiprinājusi Dānijas parlamenta Finansu komiteja.

Dānijas palīdzība Latvijai notiks subsīdijas veidā, tā sasniegs 13 miljonus DKK.

Abas minētās puses un citi ar šo jautājumu saistītie partneri Latvijā un Dānijā turpmāk vienosies par detalizētiem katras sadarbības jomas projektiem.

Līgums respektē tam pievienotos vispārējos nosacījumus par līgumiem, kas attiecas uz sektoru programmām, kam Dānija sniedz palīdzību, lai veicinātu reformu procesus Centrālajā un Austrumeiropā.

Rakstveida papildinājumi un pielikumi, kas ir sagatavoti dokumentu veidā, lai izpildītu Līgumu attiecībā uz enerģētikas sektora programmu 1996. gadam, kura saistīta ar apkārtējo vidi, ir uzskatāmi par šī Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

Puses ir vienojušās, ka projektus, kuri tiek atbalstīti ar Dānijas subsīdijām, var no savas puses finansēt arī Latvijas puse. Šī kopīgā finansēšana tiks precizēta konkrētajos projektos. Tā var izpausties kā vietējā darbaspēka, kantoru iekārtu, vietējo transporta pakalpojumu, mītnes un pansijas apmaksāšana utt.

Apvienotā komiteja, kas izveidota no Dānijas Enerģētikas aģentūras un Latvijas Enerģētikas aģentūras, kura pārstāv Latvijas Ekonomikas ministriju, Vides un reģionālās attīstības ministriju, Finansu ministriju, “Latvenergo” un “Latvijas gāzi”, uzskatāma par atbildīgu par minētās programmas izpildīšanu un novērtēšanu.

Sadarbības sfēras 1996. gadam ir šādas:

1. Centralizētā siltumapgāde

Programmā iekļauta palīdzība centralizētās siltumapgādes sektoram ar mērķi atbalstīt efektīvu enerģētikas ražošanas, piegādāšanas, sadalīšanas attīstību un izlietošanu centralizētai siltumapgādei. Prioritāte tiks dota aktivitātēm pilsētās, veicinot pastāvīgu darbību.

Šajā programmā tiks iekļauts arī atbalsts darbībai, kas saistīta ar palielinātu biomasas izmantošanu enerģijas iegūšanas nolūkiem.

Konkrētie projekti tiks precizēti vēlāk. Šajos projektos tiks iekļauta plānošana un izmēģinājuma projekti. Galvenā vērība tiks pievērsta projektiem ar plašu Latvijas puses piedalīšanos.

2. Enerģijas efektivitāte

Programmā iekļauti projekti par enerģijas izmantošanas efektivitāti dzīvojamās mājās, sabiedriskās ēkās un rūpniecībā.

Latvijā enerģijas patēriņš rūpnieciskajā sektorā ir relatīvi augsts, viens no iemesliem ir nolietojušās sistēmas. Programmā ir iekļauta tehniska rakstura palīdzība vienai vai vairākām rūpnīcām energoaudita veikšanai, kā arī efektīvāku enerģētikas sistēmu plānošanai un projektēšanai. Minētās darbības tiks veiktas ciešā sadarbībā ar attiecīgo rūpnīcu personālu, kas tiks iesaistīts, lai nodrošinātu maksimālu know–how nodošanu šim personālam.

Projektos tiks iekļautas plānošanas aktivitātes un eksperimentāla rakstura projekti, piegādājot iekārtas.

Pēc tam var tikt precizēti citi konkrēti projekti.

3. Dabasgāzes un naftas sektors

Programma ietver palīdzības turpināšanu “Rīgas gāzei” saistībā ar efektīvu klientu atskaitīšanās sistēmas izveidošanu un tehniskā menedžmenta informācijas sistēmas realizēšanas attīstību kā šīs sistēmas papildinājumu.

Dānijas palīdzības ietvaros galvenā uzmanība saistībā ar gāzes sektoru tiks pievērsta efektīvai dabasgāzes piegādāšanai, sadalei un izmantošanai.

Programmā var tikt iekļauts arī atbalsts plānošanas darbībām attiecībā uz efektīvu naftas piegādāšanas un sadalīšanas sistēmu izveidošanu. Prioritāte tiek piešķirta dabasgāzes sektoram.

4. Apmācība un izglītība

Apmācība un know–how informācija tiek uzskatītas par neatņemamiem visu projektu aspektiem, atbalstot un stiprinot enerģētikas sektora attīstību Latvijā. Šīs programmas kontekstā ir iespējams arī papildus veikt īpašu plānoto grupu apmācības. Šāda veida aktivitātes notiks galvenokārt Latvijā.

Apmācībā var tikt iekļautas plānošanas metodes, ekonomiskā analīze, piedāvājumu (tenderu) procedūras, kā arī specifiski praktiski un tehniski jautājumi.

Visas darbības notiks ciešā sadarbībā ar Latvijas Enerģētikas aģentūru vai citām attiecīgām institūcijām.

Sākotnējās ar programmu saistītās aktivitātes tika plānots realizēt 1995. gadā, bet tas netika izpildīts.

Datums Datums 1996. gada 30. jūnijā

(paraksts)

Guntars Krasts,Svends Aukens,

ekonomikas ministrs vides un enerģētikas ministrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!