• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par revīzijas rezultātiem Rīgas rajona Saulkrastu pilsētas domē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.1996., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210045

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Par revīzijas rezultātiem Valsts autoceļu fonda izlietošanā LR Satiksmes ministrijas Autoceļu direkcijā

Vēl šajā numurā

10.10.1996., Nr. 171

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts kontrole

Veids: lēmums

Pieņemts: 17.09.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģijas lēmums

Rīgā 1996. gada 17. septembrī

Par revīzijas rezultātiem Rīgas rajona Saulkrastu pilsētas domē

Latvijas Republikas Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija: kolēģijas priekšsēdētājs — Valsts budžeta revīzijas departamenta direktora pienākumu izpildītājs, Valsts kontroles padomes loceklis — I. Šķibelis un kolēģijas locekļi: R. Bērziņa, B. Breidaks un M. Prāma, izskatījuši revīzijas materiālus par rīcību ar valsts un pašvaldības mantu un līdzekļiem Rīgas rajona Saulkrastu pilsētas domē 1994. un 1995. gadā un ņemot vērā kolēģijas gaitā Saulkrastu pilsētas domes priekšsēdētāja J. Seregina sniegtos paskaidrojumus un papildus iesniegtos dokumentu norakstus,

konstatēja:

Par Saulkrastu pilsētas pamatbudžeta, speciālā budžeta, privatizācijas fonda un valsts mērķa dotācijas līdzekļu izlietojuma pareizību un likumību līdz 1994. gada 9. jūnijam atbildīga bija Saulkrastu pilsētas padomes valde un pēc 1994. gada 9. jūnija — Saulkrastu pilsētas dome. 1994. un 1995. gadā pirmā paraksta tiesības uz naudas dokumentiem bija pašreizējam domes priekšsēdētājam Jānim Sereginam un otrā paraksta tiesības domes galvenajai grāmatvedei Irēnai Zemļickai.

1994. un 1995. gadā privatizējot Saulkrastu pilsētas īpašumā esošos objektus, izveidojās privatizācijas fonds ar kopējo summu Ls 201 932.

Visus privatizācijas fonda līdzekļus Saulkrastu pilsētas vadība iztērēja līdz 1995. gada 11. jūlijam dažādu pasākumu finansēšanai. Ls 183 438 no privatizācijas fonda, par kuriem revīzijas aktā norādīts, ka izlietoti likumā “Par valsts un pašvaldības īpašuma privatizācijas fondiem” neminētu pasākumu finansēšanai, ir izlietoti atbilstoši šī likuma 3. panta 2. daļai, ko kolēģijas laikā dokumentāli apstiprināja Saulkrastu pilsētas domes priekšsēdētājs J. Seregins. Līdzekļus izlietoja siltumtrases remontam Zvejniekciemā — Ls 98 836, laukuma asfaltēšanai — Ls 10 000, katlu mājas remontam — Ls 3 202 un dzīvojamās mājas Zvejniekciemā celtniecības pabeigšanai — Ls 71 400.

Veicot apmaksu par materiāliem, pēc SIA `“Pāle Konveks” 1994. gada 31. maija faktūrrēķina Nr. 3–4/05 ,Saulkrastu pilsētas valde ir samaksājusi par smiltīm un šķembām desmitkārtīgi, pārmaksājot Ls 220,50, par ko uzliekams uzrēķins.

Nosakot darba apmaksu Saulkrastu pilsētas domes priekšsēdētājam un viņa vietniekam, ir noteiktas papildu piemaksas, kuras neatbilst valstī pastāvošajiem noteikumiem par pašvaldību domes (padomes) priekšsēdētāju mēnešalgām un gada piemaksām. Neievērojot šos noteikumus, 1995. gadā domes priekšsēdētājam J. Sereginam pārmaksāti Ls 1 275 un viņa vietniekam I. Builim pārmaksāti Ls 1 025 un par kopējo pārmaksāto summu Ls 2 275 uzliekams uzrēķins.

Saulkrastu pilsētas dome pretēji Latvijas Republikas Ministru kabineta 1993. gada 18. novembra noteikumiem Nr. 19 “Par kārtību, kādā ģimenes atzīstamas par trūcīgām” un tā paša datuma ieteikumiem Nr. 1 “Par dzīvokļu pabalstu piešķiršanu trūcīgām ģimenēm” ir nepareizi izlietojusi Ls 14 917,50 no 1994. gadā piešķirtajiem valsts mērķa dotācijas līdzekļiem mazturīgiem, daļēji sedzot apkures izdevumus visām ģimenēm, kurām siltumu piegādāja SIA “Zvejnieks”, nenosakot, vai attiecīgā ģimene ir maznodrošināto skaitā. Par valsts mērķa dotācijas līdzekļu Ls 14 917,50 nepareizu lietošanu uzliekams uzrēķins.

Kolēģijas sēdē piedalījās un paskaidrojumus sniedza Saulkrastu pilsētas domes priekšsēdētājs J. Seregins un galvenā grāmatvede I. Zemļicka.

Valsts kontroles Valsts budžeta revīzijas departamenta kolēģija, izvērtējot revīzijas materiālus un pamatojoties uz likuma “Par valsts kontroli” 33. pantu,

nolēma:

1. Apstiprināt revīzijas rezultātus par rīcību ar valsts un pašvaldības mantu un līdzekļiem Rīgas rajona Saulkrastu pilsētas domē 1994. un 1995. gadā un revīziju slēgt.

2. Par revīzijas rezultātiem informēt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju un Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

3. Noteikt uzrēķinu Saulkrastu pilsētas domei Ls 17 413,00 apmērā par nepareizi veikto darba samaksu domes priekšsēdētājam J. Sereginam un viņa vietniekam I. Builim — Ls 2 275, par Valsts mērķa dotācijas maznodrošinātajiem nepareizu izlietošanu — Ls 14 917,50 un par nepareizi veikto materiālu apmaksu SIA “Pāle Konveks” — Ls 220,50.

4. Pieprasīt no Saulkrastu pilsētas domes veikt nepieciešamos pasākumus revīzijā konstatēto trūkumu novēršanai un par veikto paziņot Valsts kontrolei līdz 1996. gada 1. novembrim.

Lēmumu var pārsūdzēt Latvijas Republikas Valsts kontroles padomē mēneša laikā no lēmuma paziņošanas dienas, iesniedzot sūdzību Valsts budžeta revīzijas departamentā.

Kolēģijas priekšsēdētājs,

Valsts budžeta revīzijas departamenta direktora p.i. I. Šķibelis,

Kolēģijas locekļi: R. Bērziņa, B. Breidaks, M. Prāma

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!