• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kultūras ministrijas 1996. gada 8. oktobra informācija "Par Latvijas Nacionālās operas nolikumu un tam sekojošām norisēm". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1996., Nr. 170 https://www.vestnesis.lv/ta/id/210034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra instrukcija

Par lauku apvidu zemes kadastrālās vērtības noteikšanas kārtību

Vēl šajā numurā

09.10.1996., Nr. 170

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Kultūras ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 08.10.1996.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kultūras ministrijas informācija

1996.gada 8.oktobrī

Par Latvijas Nacionālās operas nolikumu un tam sekojošām norisēm

Piedāvātais nolikums un struktūra ir vērsta uz operas pārvaldes pilnveidošanu. Kultūras ministrija ir uzticējusi Latvijas Nacionālās operas direktora vietas izpildītājam Andrejam Žagaram sakārtot operteātra saimniecisko mehānismu, organizatoriskos procesus, juridisko statusu, bet, lai to varētu veikt, ir jāsāk ar visparastāko nolikumu.

Uzskatu, ka nolikums ir ļoti pārdomāts, īpaši ņemot vērā īso laiku, kurā tas tika izveidots. Jaunais nolikums paredz lielākas pilnvaras operas direktoram, kas ir normāli situācijas pašreizējā brīdī, kad teātris ieslīdzis ārkārtīgi dziļā parādu nastā un jāskaita līdzi katrs izdotais santīms.

Šā gada 4.oktobrī Kultūras ministrija oficiāli brīdināja A.Viļumani un A.Žagaru par gaidāmajām izmaiņām Latvijas Nacionālās operas pārvaldes struktūrā, pēc kā sekoja arī pārējo ar teātra pārvaldi saistīto darbinieku brīdināšana par līgumu laušanu likumā noteiktajā kārtībā. Domāju, tas ir godīgi no A.Žagara puses, ka viņš uzreiz paziņoja iespējamos kandidātus uz jaunajām amata vietām, lai par to varētu diskutēt, kaut gan šāda maiņa varētu reāli notikt tikai pēc likumdošanā noteiktā termiņa izbeigšanās. Neviens vēl nav atlaists no darba.

Tāpēc man absolūti nav saprotama bez brīdinājuma aizkavētā baleta izrāde pirmdien, 7.oktobrī, lai it kā protestētu pret A.Leimaņa atlaišanu. Operas teātris valstij izmaksā pārāk dārgi, lai varētu atļauties izmantot to kā rotaļu zāli.

Ar cieņu,—

Kultūras ministrijas valsts sekretārs Aivars Gailis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!