• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par nepieciešamību apgūt finanšu prasmes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2010., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209902

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.05.2010., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par nepieciešamību apgūt finanšu prasmes

Valsts prezidents Valdis Zatlers 13.maijā, uzstājoties starptautiskajā konferencē “Privātpersonu finanšu izglītības attīstība Latvijā – ekonomiskās attīstības stūrakmens”, uzsvēra, ka nepieciešams apgūt pamata finanšu prasmes jau bērnudārzā un vēlāk skolā, līdzīgi kā lasītprasmi un rakstītprasmi.

“Krīze ir parādījusi, ka Latvijā finanšu prasme – prasme rīkoties ar savu naudu – nav bijusi attīstīta. Šobrīd mēs esam izauguši tā, ka nauda mums patīk, bet finanšu prasmes, kā naudu pareizāk izmantot, mums nav. Ja mēs paskatāmies, cik bezatbildīgi lielākā daļa no mums ir rīkojusies ar savu naudu, tad nav nekāds brīnums, ka bezatbildīgi ar naudu ir rīkojusies arī mūsu valsts. Taču tas noved pie apburtā loka – jo bezatbildīgāka valsts, jo bezatbildīgāki pilsoņi un otrādi. Šis apburtais loks ir jālauž,” norādīja Valsts prezidents.

V.Zatlers aicināja vērst īpašu uzmanību uz finanšu izglītošanu skolās, taču vienlaikus atzina, ka arī pieaugušie pašlaik ir daudz atvērtāki finanšu prasmju apgūšanai un ir gatavi mācīties, kā pareizi rīkoties ar naudu.

Starptautisko konferenci rīkoja “Swedbank” Privātpersonu finanšu institūts, un tās mērķis bija aktualizēt personisko finanšu pārvaldīšanas nozīmi ekonomikas stabilizēšanā un labklājības veicināšanā nākotnē.

Pasākumā piedalījās gan Latvijas, gan ārvalstu finanšu un izglītības eksperti, kas dalījās informācijā par personīgo finanšu aktualitātēm Latvijā un pasaulē, rosināja domāt par to, kāpēc tieši šajā ekonomiskajā situācijā ir būtiski palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem veidot prasmi pārvaldīt savas personīgās finanses.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!