• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2010., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209892

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par grozījumiem Ceļu satiksmes likumā

Vēl šajā numurā

14.05.2010., Nr. 76

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tiekoties ar nevalstisko organizāciju pārstāvjiem

13.maijā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandu parakstījušām nevalstiskajām organizācijām.

Ministru prezidents apsveica NVO pārstāvjus Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda parakstīšanas piektajā jubilejā, kā arī pasniedza pateicības rakstus par aktīvu un profesionālu darbu Ministru kabineta un nevalstisko organizāciju sadarbības veicināšanā biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” direktorei Rasmai Pīpiķei, biedrības “Latvijas Bērnu forums” valdes priekšsēdētājai Inetei Ielītei, biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” politikas koordinatorei Intai Šimanskai un biedrības “Pro Futuro” valdes priekšsēdētājai Evai Birzniecei.

Memoranda padomes vadītāja, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane pauda gandarījumu par memoranda īstenošanas procesu un rezultātiem, minot piemērus no ministriju sniegtās atskaites par memoranda īstenošanu 2009.gadā. Memoranda īstenošanas padomes vadītāja vietniece I.Ielīte, kā arī citi NVO pārstāvji pozitīvi novērtēja piecos gados sasniegto, īpaši uzsverot, ka memoranda parakstīšana sekmējusi gan NVO līdzdalību valsts pārvaldē, gan arī paša NVO sektora konsolidāciju.

R.Pīpiķe izklāstīja daudzu NVO kopīgi izstrādātu, jaunu pilsoniskās līdzdalības modeli, kas balstīts uz darba devēju, darba ņēmēju un NVO pārstāvju kopīgu līdzdalību starpnozaru un nozaru konsultatīvajās organizācijās. Šā modeļa ieviešanas mērķis ir ne tikai paplašināt pilsoniskās sabiedrības ietekmi lēmumu pieņemšanas procesā, bet arī sekmēt gan valsts pārvaldes, gan NVO cilvēkresursu lietderīgu izmantošanu, “apvienojot vienā sistēmā līdz šim izveidotās konsultatīvās struktūras un sasaistot to darbu ar nacionālās attīstības plānošanas un īstenošanas sistēmu”.

Ministru prezidents pauda gatavību plaši diskutēt un apspriest piedāvāto līdzdalības modeli. V.Dombrovskis atzinīgi vērtēja NVO gatavību līdzdarboties budžeta izstrādes procesā. Viņš norādīja, ka šis darbs pašlaik visaktīvāk norit Reformu vadības grupas ietvaros, tāpēc jau tuvākajā laikā Memoranda padomes deleģēts pārstāvis būtu jāiekļauj Reformu vadības grupas sastāvā. Runājot par turpmākiem uzdevumiem memoranda īstenošanā, V.Dombrovskis norādīja, ka memoranda tekstā būtu nepieciešami grozījumi, lai tas atspoguļotu jaunos, aktuālos uzdevumus, un aicināja NVO izstrādāt jauno dokumenta projektu.

Memoranda parakstīšana notika 2005.gada 15.jūnijā, piedaloties valdības pilnvarotajam pārstāvim – Ministru prezidentam – un 57 NVO pārstāvjiem. Šobrīd memorandu jau ir parakstījušas 224 nevalstiskās organizācijas. Memoranda projekta gatavošana tika iniciēta no nevalstiskā sektora puses pēc 21 NVO pārstāvja tikšanās ar Ministru prezidentu 2005.gada 13.janvārī. Dokuments izstrādāts, lai sekmētu efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos. Teksta sastādīšanas gaitā priekšlikumus un viedokli izteica vairāk nekā 40 organizācijas.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!