• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju Muzeju naktī iepazīties ar Valsts prezidenta rezidenci Rīgas pilī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2010., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.05.2010., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju Muzeju naktī iepazīties ar Valsts prezidenta rezidenci Rīgas pilī

15.maijā notiekošajā starptautiskajā Muzeju nakts akcijā pirmo reizi apmeklētājiem būs iespēja apmeklēt Valsts prezidenta oficiālo rezidenci Rīgas pilī. Muzeju nakts dalībnieki varēs apskatīt Valsts prezidenta rezidences – Rīgas pils – iekšpagalmu, vestibilu un pils dārzu, kurā skanēs dzīvā mūzika. Vispirms ar šo piedāvājumu un stāstiem par pils vēsturi varēja iepazīties mediju pārstāvji.

Viņi apskatīja Rīgas pili kā vienotu kompleksu, kurā mūsdienās strādā Valsts prezidents un prezidenta kanceleja, un darbojas divi muzeji – Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Ārzemju mākslas departaments un Latvijas Nacionālais vēstures muzejs. Mediju pārstāvji iepazinās arī ar vairākām pils telpām, kuras Muzeju naktī publikai paliks slēgtas.

Šogad aprit 495 gadi kopš Rīgas pils uzcelšanas 1515.gadā. Gada nogalē plānots sākt daļējus pils renovācijas darbus, līdz ar to daļēji mainīsies arī iekštelpu veidols.

Pēdējos gados Muzeju nakts kļuvusi par vērienīgāko muzeju nozares pasākumu Latvijā. 2009.gadā 95 dažāda profila un apjoma muzeji visā valstī pulcināja 270 000 apmeklētāju. 2010.gada muzeju akcijas tēma ir ekoloģija. Latvijā tā noritēs ar moto “Par tīru pasauli!”. Muzeji, kā katru gadu, piedāvās īpaši šim pasākumam veidotas programmas, kas popularizēs apkārtējās vides aizsardzību, veselīgu un tikumīgu dzīvesveidu. Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!