• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Lielbritānijas un Alžīrijas jaunos vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2010., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209805

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Atrodoties ārpus valsts robežām un nododot Valsts prezidenta vietu Saeimas priekšsēdētājam

Vēl šajā numurā

13.05.2010., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Lielbritānijas un Alžīrijas jaunos vēstniekus

Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijā 11.maijā akreditēja Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Endrū Soperu.

Apsveicot jauno vēstnieku ar stāšanos amatā, Valsts prezidents augstu novērtēja līdzšinējo ciešo un veiksmīgo abu valstu sadarbību. Valsts prezidents izteica cerību, ka vēstnieka darbības laikā turpināsies aktīvais politiskais dialogs.

Sarunā V.Zatlers atgādināja, ka Lielbritānija ir ne tikai mūsu sabiedrotais ES un NATO, bet arī viens no nozīmīgākajiem ekonomiskās sadarbības partneriem, uzsverot, ka Latvija vēlas izvērst sadarbību produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošanā. Valsts prezidents augstu novērtēja arī partnerību nemilitāro kravu nogādāšanā Afganistānā.

Sarunas nobeigumā Valsts prezidents izteica atzinību par Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes vēstniecības iesaisti Rīgas maratona Vienotības kilometra organizēšanā.

Endrū Sopers (Andrew Soper) dzimis 1960.gadā. 1982.gadā beidzis Kembridžas universitāti, kur studējis ekonomiku un moderno vēsturi. Kopš 1985.gada strādā Ārlietu dienestā. Strādājis Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes pārstāvniecībās Argentīnā, Meksikā, Izraēlā, ASV un Brazīlijā. Kopš 2007.gada bijis augstais komisārs Mozambikā.



11.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers darbam Latvijā akreditēja Alžīrijas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Abdelkaderu Hemri.

Tiekoties ar jauno Alžīrijas vēstnieku, Valsts prezidents apsveica viņu ar stāšanos amatā un izteica cerību, ka vēstnieka darbība ļaus padziļināt abu valstu savstarpējās attiecības. V.Zatlers novēlēja arī veiksmi jaunajam vēstniekam, pildot savus darba pienākumus.

Sarunas gaitā Valsts prezidents uzsvēra Latvijas ieinteresētību valstu tirdzniecības sakaru stiprināšanā, uzsverot, ka šajā jomā pastāv liels attīstības potenciāls. “Lai arī Latvijas tirdzniecība ar Alžīriju ir ievērojami pieaugusi, jāstrādā, lai šīs tendences būtu noturīgas arī ilgākā laika posmā,” atzīmēja Valsts prezidents. Abas amatpersonas pārrunāja Alžīrijas un Eiropas Savienības sadarbību, kā arī Vidusjūras savienības attīstību. Tāpat tika pārrunāti enerģētikas un reģionālās drošības jautājumi.

Abdelkaders Hemri (Abdelkader Khemri) dzimis 1953.gadā Alžīrijā. Beidzis Dauphine universitāti Francijā, iegūstot grādu politikas zinātnē un komunikācijā. Pirms kļūšanas par Alžīrijas vēstnieku Latvijā vadījis Alžīrijas Mediju un komunikācijas padomi, bijis jaunatnes un sporta ministrs. Pirms tam Alžīrijas parlamentā darbojies Nacionālajā pārmaiņu padomē.

Valsts prezidenta preses dienests;
Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!