• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par Latvijas kontingenta pārdislocēšanu Afganistānā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.05.2010., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209803

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ekonomikas ministrs: Par ekonomikas recesijas posma pārvarēšanu

Vēl šajā numurā

13.05.2010., Nr. 75

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par Latvijas kontingenta pārdislocēšanu Afganistānā

Latvijas kontingents līdz 2010.gada beigām pabeigs dalību starptautiskajā operācijā Afganistānas austrumu provincēs, apmācot Afganistānas Nacionālās armijas kareivjus, un turpmāk tiks pārdislocēts uz valsts ziemeļu reģionu. Par šādu Latvijas lēmumu 11.maijā Berlīnē, Vācijā, notiekošajā starptautiskās operācijas Afganistānā (ISAF – International Security Assistance Forces) Ziemeļu reģiona pavēlniecības valstu aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru konferencē savus kolēģus informēja aizsardzības ministrs Imants Lieģis.

Konferences laikā I.Lieģis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs ar ārvalstu amatpersonām pārrunāja pašreizējo situāciju Afganistānā, īpaši ziemeļu reģionā, kā arī dalībvalstu turpmāko militārās iesaistes stratēģiju un sadarbību ar Afganistānas drošības spēkiem.

I.Lieģis pateicās Norvēģijas un Vācijas aizsardzības ministriem par līdzšinējo sekmīgo sadarbību, kas Latvijas karavīriem ļaus arī turpmāk pilnveidot savu profesionālo sagatavotību un veiksmīgi pielietot iegūtās iemaņas valsts aizsardzības vajadzībām.

Afganistānā NATO vadītajā starptautiskajā operācijā ISAF Latvija piedalās kopš 2003.gada februāra. ISAF mērķis ir sniegt atbalstu Afganistānas valdībai stabilizācijas un atjaunošanas procesā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!