• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtību avansa maksājumu daļā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.1995., Nr. 54 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

06.04.1995., Nr. 54

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts ieņēmumu dienests

Pieņemts: 30.03.1995.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts ieņēmumu dienesta metodiskie norādījumi

1995.gada 5.aprīlī

(Sk. arī iepriekš - "LV", 1995.gada 4.aprīli, nr.52, 7.lpp.)

Par uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķināšanas un maksāšanas kārtību avansa maksājumu daļā

Sakarā ar to, ka Ministru kabinets vēl nav apstiprinājis uzņēmumu ienākuma nodokļa deklarācijas formu, Valsts ieņēmumu dienests turpina publicēt metodiskos norādījumus to aktuālākajā daļā - par avansa maksājumiem (VI daļu).

 VI daļa. Uzņēmumu ienākuma nodokļa avansa maksājumu aprēķināšanas un maksāšanas kārtība saskaņā ar likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" pārejas noteikumiem.

48. Saskaņā ar pārejas noteikumiem likums piemērojams uzņēmumu ienākuma nodokļa aprēķinam, sākot ar 1995. gada 1. janvāri. Nodokļa maksātāji līdz likuma "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" spēkā stāšanos (1995. gada 1. aprīlis) maksā peļņas nodokļa avansa maksājumus, pamatojoties uz LR Finansu ministrijas un Valsts ieņēmumu dienesta 1995. gada 30. janvāra norādījumiem "Grozījumi instrukcijā " Par Latvijas Republikas likuma "Par peļņas nodokli" piemērošanas kārtību"", kas ir ņemami vērā, aprēķinot uzņēmumu ienākuma nodokli par 1995. gadu. Pārrēķins par aprēķinātajiem peļņas nodokļa avansa maksājumiem netiek veikts, izņemot tos gadījumus, kad saskaņā ar pārejas noteikumiem, avansa maksājumi nav paredzēti.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa avansa maksājumu aprēķināšanas kārtība 1995. gadā un 1996. gada janvārī - aprīlī atspoguļota tabulā Nr.1 (skaitļi nosacīti).

48.1. Tabulas Nr.1 piektajā un sestajā rindā noteikto kārtību var piemērot arī citi nodokļa maksātāji, ja tie iesniedz pusgada pārskatu un nodokļa deklarāciju.

48.2. Tabulas Nr.1 sestajā rindā minētie nodokļa maksātāji saglabā tiesības likuma 22. pantā noteiktajos termiņos iesniegt precizētu gada pārskatu un nodokļa deklarāciju, taču, ja 1996. gada februārī - aprīlī atbilstoši precizētai nodokļa deklarācijai ir bijuši samazināti avansa maksājumi, nodokļa maksātājam jāmaksā likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteiktā nokavējuma nauda par samazinātās summas daļu.

48.3. Uzņēmumi, kas izveidoti taksācijas gadā, var labprātīgi izdarīt nodokļa avansa maksājumus.

48.4. Peļņas nodokļa maksātājiem, kuri saskaņā ar likuma 2. panta 4. daļas noteikumiem kļūst par iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājiem, peļņas nodokļa maksājumi, kas izdarīti 1995. gadā, ir ņemami vērā, aprēķinot iedzīvotāju ienākuma nodokli par 1995. gadu.

48.5. Uzņēmumi taksācijas gada laikā avansa maksājumus izdara līdz katra mēneša 15. datumam (ieskaitot).

48.6. Uzņēmumi, kas veic avansa maksājumus 0,75% apmērā no neto apgrozījuma un pārējiem ieņēmumiem iepriekšējā kalendārajā mēnesī, reizi mēnesī ne vēlāk par 15. datumu iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļām paziņojumu par iepriekšējā mēneša attiecīgajiem ieņēmumiem .

Turpinājums sekos

Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieka vietnieks J.Ostaškovs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!