• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta darba vizīti Krievijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2010., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Piedaloties Otrā pasaules kara beigu piemiņas pasākumos Rīgā un Maskavā 8. un 9.maijā

Vēl šajā numurā

11.05.2010., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta darba vizīti Krievijā

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers un Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess 9.maijā Maskavā, vērojot Uzvaras dienai veltīto militāro parādi Sarkanajā
laukumā

Foto: VPK

Atsaucoties Krievijas Federācijas prezidenta Dmitrija Medvedjeva ielūgumam, 9.maijā Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalījās Otrā pasaules kara beigu svinībās Maskavā, lai godinātu Lielā Tēvijas kara laikā kritušos un atzīmētu nacisma sagrāves 65.gadadienu.

V.Zatlers kopā ar citu valstu vadītājiem vēroja svētku parādi Sarkanajā laukumā, nolika ziedus pie Nezināmā kareivja kapa Aleksandra dārzā un piedalījās svētku pieņemšanā Lielā Kremļa pilī. Vēlāk viņš devās uz Lubjankas laukumu, kur ar ziediem un klusuma brīdi godināja padomju režīma represēto piemiņu pie Gulaga upuriem izveidotā pieminekļa. Tāpat, lai godinātu pirms 40 dienām, 29.martā, terorisma aktā bojāgājušos maskaviešus, Valsts prezidents nolika ziedus piemiņas vietā pie Lubjankas metro stacijas.

Svētku pasākuma laikā Valsts prezidentam bija neformāla saruna ar Krievijas kolēģi D.Medvedjevu. Abi valstu vadītāji bija vienisprātis, ka ir jābūt aktīvākai sadarbībai starp abām kaimiņvalstīm, un uzsvēra V.Zatlera vizītes Maskavā nozīmīgumu.

Darba vizītes Maskavā laikā Valsts prezidents pēc Vjetnamas puses iniciatīvas tikās ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas prezidentu Nguenu Minhu Trietu. Sarunā V.Zatlers uzsvēra nepieciešamību stiprināt abu valstu ekonomiskās attiecības. Latvija ir ieinteresēta palielināt eksportu uz Vjetnamu, piedāvājot kokrūpniecības produktus, farmācijas preces, tekstila un pārtikas produktus. “Esam lepni, ka Vjetnamas uzņēmējus ir ieinteresējušas preces ar augstu pievienoto vērtību, kas jau ir pārstāvētas citos Āzijas tirgos, piemēram, Latvijas farmācijas rūpniecības produkti,” sarunas laikā norādīja Valsts prezidents. Vjetnamas prezidents solījās palīdzēt biznesa kontaktu attīstīšanā.

Tā kā Vjetnama 2010.gadā ir ASEAN prezidējošā valsts, abu valstu vadītāji pārrunāja Eiropas Savienības un ASEAN sadarbības perspektīvas, kā arī apmainījās ar viedokļiem par attīstību reģionā. Sarunas noslēgumā prezidenti ielūdza viens otru ciemos.

Vakarā Valsts prezidents tikās ar Latvijas vēstniecības darbiniekiem, latviešu kopienas pārstāvjiem un uzņēmējiem.

9.maijā Latvijas vēstnieks Krievijā Edgars Skuja rīkoja svinīgu pieņemšanu par godu Valsts prezidentam. Tajā piedalījās latviešu diasporas pārstāvji, Krievijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, Latvijas studenti un Krievijā strādājošie Latvijas diplomāti.

V.Zatlers tika iepazīstināts ar vēstniecības darbu un nesen rekonstruētajām vēstniecības telpām. Viņš parakstījās arī vēstniecības viesu grāmatā.

Vakarā Valsts prezidentu ar uzrunu sveica vēstnieks Edgars Skuja, Krievijas latviešu kongresa priekšsēdētāja Lauma Vlasova un Maskavas latviešu kultūras biedrības vadītājs Jānis Dambītis.

V.Zatlers, uzrunājot viesus, pateicās Latvijas vēstniekam Krievijā, diplomātiem, kā arī visiem Krievijā dzīvojošiem latviešiem par darbu Latvijas labā un ieguldījumu veiksmīgu kaimiņattiecību ar Krieviju veidošanā. Tāpat Valsts prezidents pateicās par latviešu valodas un latviešu tradīciju saglabāšanu un saiknes uzturēšanu ar Latviju.

Vakara gaitā ar koncertu uzstājās arī Maskavas latviešu koris “Tālava” un vēstniecības svētdienas skolas audzēkņi.

Valsts prezidenta preses dienests, Latvijas vēstniecība Krievijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!