• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas aizsardzības ministru sanāksmi Viļņā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.05.2010., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209620

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Brazīlijas ostu lietu ministra vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

11.05.2010., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas aizsardzības ministru sanāksmi Viļņā

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis 6. un 7.maijā Viļņā notikušajā Baltijas valstu aizsardzības ministru sanāksmē uzsvēra, ka Baltijas valstīm jāturpina aktīva sadarbība gan aizsardzības, gan militārajos jautājumos.

I.Lieģis, Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Juknevičiene un Igaunijas aizsardzības ministrs Jāks Āvikso izskatīja jautājumu par Baltijas gaisa telpas patrulēšanas nākotni.

Tika apspriesti darba grupas izstrādātie piedāvājumi, un ministri vienojās kā prioritāru virzīt priekšlikumu par NATO līdzšinējo gaisa patrulēšanas risinājumu, kas paredz, ka alianses dalībvalstis nodrošina patrulēšanu, nomainot cita citu. Tāpat ministri apstiprināja Baltijas aizsardzības koledžas attīstības plānu 2010.–2014.gadam.

Tika apspriesta arī Baltijas valstu vienotas iepirkumu sistēmas ieviešana, un ministri vienojās, ka nākamajā tikšanās reizē valstīm ir jāpiedāvā jau praktiski risinājumi kopēju iepirkumu veikšanai. Ministri parakstīja kopējo paziņojumu un nodomu vēstuli zinātnes un tehnoloģiju jautājumos.

Preses konferencē I.Lieģis un pārējie Baltijas valstu ministri uzsvēra Polijas būtisko nozīmi Baltijas jūras reģiona drošības un Baltijas valstu aizsardzības spēju stiprināšanā. Īpaši preses konferencē I.Lieģis atzīmēja arī Latvijas pašreizējā ārlietu ministra Aivja Roņa ieguldījumu NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādē.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!