• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 5. maija noteikumi Nr. 409 "Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumos Nr.1023 "Noteikumi par pensijas kapitāla nodošanu Eiropas Savienības pensiju shēmai un saņemšanu no tās"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2010., Nr. 72 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.410

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 20.novembra noteikumos Nr.953 "Latvijas Republikas nostājas projekta Eiropas Kopienas dibināšanas līguma pārkāpuma procedūras ietvaros sagatavošanas, saskaņošanas un apstiprināšanas kārtība"

Vēl šajā numurā

07.05.2010., Nr. 72

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 409

Pieņemts: 05.05.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.409

Rīgā 2010.gada 5.maijā (prot. Nr.22 15.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumos Nr.1023 "Noteikumi par pensijas kapitāla nodošanu Eiropas Savienības pensiju shēmai un saņemšanu no tās"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par valsts pensijām" 3.panta trešo daļu un
26.1 panta trešo daļu un Valsts fondēto pensiju likuma
3.panta sesto daļu un 7.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2008.gada 16.decembra noteikumos Nr.1023 "Noteikumi par pensijas kapitāla nodošanu Eiropas Savienības pensiju shēmai un saņemšanu no tās" (Latvijas Vēstnesis, 2008, 198.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 2.punktu šādā redakcijā:

"2. Eiropas Savienības pensiju shēmai nododamo Latvijas valsts pensijas kapitālu veido valsts nefondētajā obligātajā pensiju shēmā reģistrētais pensijas kapitāls, kuru nosaka atbilstoši likuma "Par valsts pensijām" 12.panta pirmajai daļai, pensijas sākuma kapitāls, kuru nosaka atbilstoši likuma "Par valsts pensijām" pārejas noteikumu 13.punktam, un valsts fondēto pensiju shēmā uzkrātais pensijas kapitāls, kuru nosaka atbilstoši Valsts fondēto pensiju likuma 5.pantam (turpmāk – pensijas kapitāls)."

2. Izteikt II nodaļas tekstu šādā redakcijā:

"5. Aģentūra, pamatojoties uz Eiropas Savienības institūcijas pieprasījumu par dalībnieka vēlmi nodot Latvijas valsts pensiju sistēmā uzkrāto pensijas kapitālu Eiropas Savienības pensiju shēmai, 25 darbdienu laikā pēc pieprasījuma saņemšanas nosūta dalībniekam paziņojumu par apdrošināšanas periodiem, Latvijas valsts pensiju sistēmā uzkrāto pensijas kapitālu un, ja dalībniekam ir 10 gadu apdrošināšanas stāžs, iespējamo pensijas apmēru.

6. Valsts nefondētās obligātās pensiju shēmas pensijas kapitālu aģentūra aprēķina līdz Eiropas Savienības institūcijas pieprasījumā norādītajam mēnesim un piemēro tam apdrošināšanas iemaksu algas indeksus.

7. Valsts fondēto pensiju shēmā uzkrāto pensijas kapitālu nosaka līdz Eiropas Savienības institūcijas pieprasījumā norādītajam mēnesim.

8. Dalībnieks sešu mēnešu laikā pēc šo noteikumu 5.punktā minētā aģentūras paziņojuma saņemšanas veic vienu no šādām darbībām:

8.1. apstiprina paziņojumu, parakstot to, un iesniedz aģentūrā, izmantojot vienu no šādiem veidiem:

8.1.1. elektroniski (atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu);

8.1.2. klātienē (personīgi vai ar pilnvarotas personas starpniecību);

8.1.3. pa pastu (nosūtot notariāli apliecinātu paziņojumu);

8.2. iesniedz papildu apdrošināšanas periodu apliecinošus dokumentus;

8.3. lūdz aģentūrai termiņa pagarinājumu, kurā tiks apstiprināts paziņojums vai iesniegti šo noteikumu 8.2.apakšpunktā minētie dokumenti.

9. Aģentūra mēneša laikā pēc dalībnieka iesniegto papildu apdrošināšanas periodu apliecinošo dokumentu saņemšanas izskata tos un nosūta dalībniekam precizēto paziņojumu. Dalībnieks triju mēnešu laikā pēc precizētā paziņojuma saņemšanas to apstiprina šo noteikumu 8.1.apakšpunktā noteiktajā kārtībā.

10. Ja dalībnieks šo noteikumu 8. vai 9.punktā norādītajā termiņā nav apstiprinājis aģentūras paziņojumu vai nav prasījis termiņa pagarinājumu, aģentūra paziņojumu uzskata par apstiprinātu.

11. Pēc paziņojuma apstiprināšanas aģentūra 10 darbdienu laikā nosūta Eiropas Savienības institūcijai apstiprināto paziņojumu par personas apdrošināšanas periodiem un nododamā pensijas kapitāla apmēru atsevišķi par periodu līdz 1995.gada 31.decembrim un par periodu pēc 1996.gada 1.janvāra (Latvijas latos un Eiropas Savienības vienotajā valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa), kas aprēķināts līdz Eiropas Savienības institūcijas pieprasījumā norādītajam mēnesim.

12. Pēc galīgā Eiropas Savienības institūcijas pieprasījuma par pensijas kapitāla pārskaitīšanu saņemšanas aģentūra aktualizē dalībnieka valsts nefondētās obligātās pensiju shēmas pensijas kapitālu līdz galīgā Eiropas Savienības institūcijas pieprasījuma saņemšanas mēnesim, ņemot vērā apdrošināšanas iemaksu algas indeksu un papildus uzkrāto pensijas kapitālu.

13. Ja dalībniekam valsts fondēto pensiju shēmā ir uzkrāts pensijas kapitāls, aģentūra slēdz valsts fondēto pensiju shēmas kontu un piecu darbdienu laikā pēc galīgā Eiropas Savienības institūcijas pieprasījuma saņemšanas dod rīkojumu valsts fondēto pensiju shēmas līdzekļu pārvaldītājam 10 darbdienu laikā ieskaitīt valsts fondēto pensiju shēmas pensijas kapitālu aģentūras norādītajā kontā.

14. Aģentūra 20 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 12.punktā minētā galīgā pieprasījuma saņemšanas nosūta Eiropas Savienības institūcijai galīgo paziņojumu par aktualizētā pensijas kapitāla nodošanu un tā apmēru (Latvijas latos un Eiropas Savienības vienotajā valūtā) un veic aktualizētā pensijas kapitāla maksājumu Eiropas Savienības vienotajā valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā kursa uz maksājuma veikšanas dienu."

3. Izteikt 16.punktu šādā redakcijā:

"16. Aģentūra 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 15.punktā minētā lēmuma pieņemšanas nosūta Eiropas Savienības institūcijai Eiropas Savienības institūcijas pieprasījumam pievienotās veidlapas par piekrišanu pārņemt pensijas kapitālu, kuras apstiprinātas ar aģentūras direktora parakstu un aģentūras zīmoga nospiedumu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministrs U.Augulis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!