• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Neatkarības atjaunošanas dienu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2010., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/ta/id/209135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai visās dzīves izpausmēs apzināmies savu Eiropas piederību

Vēl šajā numurā

30.04.2010., Nr. 69

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Neatkarības atjaunošanas dienu

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija 29.aprīlī atbalstīja Valsts prezidenta ierosinājumu pārdēvēt 4.maiju par Neatkarības atjaunošanas dienu. Patlaban 4.maijs likumā noteikts kā Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas diena.

Komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene pauž gandarījumu par panākto vienošanos, norādot, ka šo iniciatīvu atbalstījis arī 4.maija Deklarācijas klubs. Komisija, jau iepriekš skatot šo jautājumu, norādīja, ka tik nozīmīgu lēmumu komisija nedrīkst pieņemt bez konsultēšanās ar 4.maija varoņiem – tiem Augstākās padomes deputātiem, kuri balsoja par Neatkarības deklarāciju.

Valsts prezidenta padomniece juridiskajos jautājumos Sandra Kukule, pamatojot Valsts prezidenta ierosinājumu, norādīja, ka tieši 4.maiju var uzskatīt par Latvijas neatkarības atjaunošanas procesa kulmināciju un bija svarīgi izvēlēties vienu dienu, kad godināt tos cilvēkus, kas panākuši neatkarības atjaunošanu.

Komisija tāpat atbalstīja Saeimas Juridiskā biroja ierosinājumu pārdēvēt 21.augustu par konstitucionālā likuma “Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas dienu. Patlaban šī diena likumā noteikta kā konstitucionālā likuma “Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas un Latvijas Republikas faktiskās neatkarības atjaunošanas diena. Saeimas Juridiskā biroja vadītājs Gunārs Kusiņš aicināja atbalstīt šos priekšlikumus, norādot, ka Neatkarības deklarācijas pieņemšana jāvērtē loģiskā secībā un kopsakarībā ar citām Latvijai nozīmīgām dienām – 1918.gada 18.novembri un 1991.gada 21.augustu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!